HOQUEI PATINS
Esports 20/09/2013

Comença el primer Mundial africà d’hoquei patins a Angola

La competició arrenca avui amb el partit inaugural entre Angola i Sud-àfrica (8-2). El debut d’Espanya i el gruix de la primera jornada es disputarà diumenge

Jordi Graell
3 min
Una acció de l'Espanya-Portugal d'hoquei patins

BarcelonaAquest divendres ha començat el primer Mundial d’hoquei patins que s’organitza al continent africà, concretament a Angola. Un país governat des de fa 34 anys per José Eduardo dos Santos i que ha realitzat una gran aposta per l'hoquei patins, invertint 100 milions d'euros per construir dos pavellons nous (un de 3.000 espectadors a Namibe i un espectacular de 12.000 persones a Luanda) i modernitzant les carreteres.

La competició ha arrencat amb la cerimònia d'inauguració al pavelló de la capital, Luanda, a les set de la tarda, i amb partit inaugural entre la selecció amfitriona i Sud-àfrica, actual campiona del Mundial B. El partit ha acabat amb triomf local per 8-2. El debut d'Espanya, com el gruix de la jornada, es produirà diumenge, ja que aquest dissabte s'ha habilitat un dia de descans perquè les seleccions que es troben a Luanda, situada al nord, puguin desplaçar-se a Namibe, situada al sud d'Angola i a gairebé 1.000 quilòmetres de la capital.

Espanya i Portugal, favorites amb el permís de l'amfitriona

El grup A està format per Àustria, Espanya, el Brasil i Suïssa, i el grup B per l'Argentina, l'Uruguai, Alemanya i França. Els dos primers d'aquests grups s'encreuaran a la ronda de quarts de final. Pel que fa al grup A, Espanya parteix com agran favorita un cop més per endur-se el seu cinquè títol consecutiu i el setzè en total, dues marques que no ha aconseguit mai ningú fins ara. La segona posició del grup se la jugaran entre Suïssa i el Brasil, que compta amb dos jugadors amb experiència europea com Cacau, recent campió d'Europa amb el Benfica, i l'exblaugrana Didí.

Al grup B una renovada Argentina intentarà venjar-se en unes hipotètiques semifinals de la derrota patida a casa contra Espanya en l'últim mundial disputat a San Juan, mentre que la segona posició del grup se la jugaran una França molt jove i inexperta que no seria estrany que quedés fora a les primeres de canvi i una Alemanya emergent que ja va quedar per davant de França a l'última Copa de les Nacions. En canvi, l'Uruguai, convidada a última hora per la renúncia d'Anglaterra, tot apunta que l'únic soroll que realitzarà és el que ha protagonitzat en les últimes hores, ja que el president de la federació uruguaiana, Ernesto Cajaravilla, va ser abatut a trets a la porta de casa seva el passat dimarts durant el temporal que va afectar el país sud-americà.

A l'altra banda del quadre hi trobem el grup C, integrat per Angola, Sud-àfrica, Xile i Portugal, i el grup D, per Colòmbia, els Estats Units, Itàlia i Moçambic. El grup C probablement és el grup més obert que hi ha, ja que tot i que Portugal sembla a priori l'única capaç de fer ombra a Espanya amb la base del Benfica campió d'Europa (entrenador inclòs), Angola s'ha preparat a consciència per intentar que el “seu” Mundial es quedi a casa i no ha dubtat a nacionalitzar tres portuguesos i el jugador argentí del Cerceda Martín Payero per donar una alegria a la seva afició. També Xile podria tenir les seves opcions si és capaç de sorprendre Portugal o els amfitrions. Finalment, al grup D, Itàlia es presenta amb un equip rejovenit i amb tres argentins nacionalitzats que prometen donar guerra a qualsevol selecció, mentre que Moçambic, sota la direcció de l'exentrenador portuguès de Vilanova i Liceo José Querido, intentarà repetir el bon paper de l'últim Mundial, en què els africans van posar contra les cordes la totpoderosa selecció espanyola a les semifinals.

stats