Poliesportiu
Esports 08/06/2021

"L’esport ha de ser un pilar del país"

Anna Caula es fa càrrec de la secretaria general de l’Esport i de l’Activitat Física

i
Àlex Gozalbo
3 min
Anna Caula, nova Secretaria General de l'Esport

Esplugues de LlobregatGerard Figueras i Anna Caula han fet efectiu aquest dimarts el traspàs de funcions al capdavant de la secretaria general de l’Esport i de l’Activitat Física. “Entomo aquest repte amb il·lusió i respecte. És un món que conec i que m’estimo. Arribo amb la voluntat d’escoltar el sector i de coconstruir. L’esport és tothom, sigui d’una manera o d’una altra. Buscarem recursos i complicitats per trobar les eines necessàries. L’esport ha de ser un pilar del país”, ha dit l'exentrenadora de bàsquet.

Responent a l'ARA, Caula ha beneït el projecte dels Jocs Olímpics d'Hivern. "Ha de ser un projecte il·lusionant, que el territori se'l senti seu, que ens faci créixer i sostenible. Un cop hàgim gaudit dels Jocs Olímpics el que ens quedi han de ser aprenentatges esportius i recursos en forma d'instal·lacions. Si sumem totes aquestes vessants, els Jocs Olímpics poden ser un gran esdeveniment per a Catalunya", ha opinat. L’acte, que s’ha celebrat a la seu del Consell Català de l’Esport a Esplugues de Llobregat, ha estat presidit per la consellera de la Presidència, Laura Vilagrà, i ha comptat amb representants del món esportiu del país. "Pensar com voldries que fos el món de l'esport és un somni. He fet tots els papers de l'auca en un sector molt plural i divers. És un projecte vital", ha recordat Caula, que vol posa l'accent en el paper de la dona. "L'esport femení no ha arribat ara, els èxits hi són des de fa temps, però la fotografia ha canviat. Hi ha un gran talent i el que hem de fer és conèixer-lo i augmentar-ne la visualització", ha assegurat.

"Aquests anys no han tingut poques dificultats. Han sigut 10 anys difícils, però aquest camí ha valgut la pena. Hem treballat de valent i hem fet molts quilòmetres. Hem deixat els fonaments per portar en un futur no molt llunyà els Jocs Olímpics a Catalunya. Hem pogut fer pinya per l’esport del país”, ha explicat Figueras.

Anna Caula, Laura Vilagrà i Gerard Figueras

En l’acte de traspàs, també hi ha estat present el nou director del Consell Català de l’Esport, Aleix Villatoro, que aquest dimarts ha estat nomenat per l’executiu català i que substituirà Antoni Reig, que ha exercit aquest càrrec els últims cinc anys.

La nova secretària general de l'Esport i de l’Activitat Física, la segona dona que ocupa aquest càrrec a l’executiu català després d’Anna Pruna (2006-2011), va néixer a Girona el 1971, té el títol de directora d'activitats de lleure infantil i juvenil (Generalitat de Catalunya, 1999) i estudis en psicologia a la Universitat Oberta de Catalunya. També és entrenadora superior de bàsquet de la Federació Espanyola de Bàsquet (1996).

Anna Caula i Paretas ha sigut diputada al Parlament de Catalunya des del 2015, primer amb Junts pel Sí i després amb Esquera Republicana, del qual va ser la portaveu durant la XII legislatura. Ha ocupat la vicepresidència primera de la mesa del Parlament arran de les eleccions catalanes del febrer del 2021. Anteriorment, va exercir de gerent d'espais, organització i gestió de serveis ludicoeducatius (2001-2015). En l’àmbit esportiu, ha sigut entrenadora de diversos clubs de comarques gironines. Dirigint el primer equip femení de l'Uni Girona, del 2008 al 2014, l'equip va pujar a la Lliga Femenina estatal i va assolir dos tercers llocs en la màxima competició estatal, dues participacions en la Copa de la Reina, dues participacions en els play-off i una final de la Supercopa. També va ser entrenadora ajudant (2010-2011) i primera entrenadora (2012-2014) de la selecció espanyola de bàsquet femenina sub-20, amb la qual va guanyar dues medalles d’or i una de plata en Campionats d'Europa. També va ser responsable del programa de tecnificació de les comarques gironines (2000-2003) i entrenadora de la selecció catalana mini femenina (2002-2003), i des del 2014 és directiva de l’Uni Girona.

stats