Atletisme
Esports  /  Atletisme 05/05/2022

La Marató de Barcelona deixa enrere la pandèmia en una edició més solidària que mai

Més de 10.000 corredors seran als carrers de la ciutat aquest diumenge

2 min
La Marató de Barcelona deixa enrere la pandèmia en una edició més solidària que mai

La Zurich Marató de Barcelona torna aquest diumenge amb una edició solidària centrada en els damnificats per la guerra d'Ucraïna, i amb un 45% de participació femenina. Tanca així un període complicat marcat per la pandèmia, a l'espera de recuperar les dates habituals. De fet, de cara a l'any que ve ja se celebrarà el 19 de març. "Cada corredor prefereix una temperatura diferent. Venim de l'abril més fred en anys, així que caldrà veure quin clima tenim. No s'hauria de patir molta calor" ha dit el director de la cursa Cristian Llorens.

En la roda de premsa de presentació de la 43a Marató, al Museu Olímpic Joan Antoni Samaranch, s'han explicat els detalls de la cursa de 10 km, que es fa per primera vegada i que està destinada a ajudar els refugiats de la guerra: es donen dos euros a la Creu Roja per atleta inscrit. "Amb aquesta edició tanquem un cicle, per fi la pandèmia desapareix al 100% de l'esport barceloní. L'any que ve ja es passarà a les dates habituals, sobre el març, però no es podia deixar de fer enguany, així que recuperem el temps perdut", ha dit David Escudé, regidor d'Esports de l'Ajuntament de Barcelona. "Aquí no prioritzem els rècords, aquí es prioritza cuidar el corredor, sigui amateur o professional", ha afegit. De tota manera, el director de la Zurich Marató de Barcelona, Cristian Llorens, ha recordat: "Portem dues edicions consecutives trencant el nostre propi rècord, tant en categoria masculina com femenina. Les petites modificacions al circuit han funcionat".

86 nacionalitats diferents

L'avinguda Maria Cristina tornarà a ser el punt de sortida dels 10.073 participants, que passaran per llocs emblemàtics de la ciutat com la plaça Espanya, el Camp Nou, la Sagrada Família, el Fòrum, el monument a Colón, la Torres de les Glòries, l'Arc de Triomf, el passeig de Gràcia, la plaça Catalunya o l'avinguda Paral·lel. D'aquests 10.000 participants un 25% seran dones. I entre els atletes professionals, la xifra s'eleva al 45%, amb 906 dones. El 27% dels inscrits provenen de l'estranger, amb 86 nacionalitats diferents. L'atleta de Kènia Samuel Kiplimo Kosgei i la corredora etíop Tadelech Bekele són els grans favorits enguany. Kosgei va batre el rècord de Barcelona ara fa un any i enguany tindrà la competència del també kenià Abel Kirui o del jove etíop Kindie Deserh, que arriba de guanyar a Sant Sebastià. En categoria femenina, Tadelech Bekele haurà de superar les seves compatriotes, especialment Meseret Gebre Dekebo.

L'edició d'aquest any serveix també per recordar els 30 anys de la Marató dels Jocs Olímpics del 1992, motiu pel qual la sortida s'il·luminarà amb imatges de la inauguració dels Jocs mentre sonarà la veu de Montserrat Caballé i Freddie Mercury. I per primer cop, tota la cursa es podrà seguir en directe per Betevé, qui mantindrà la senyal oberta fins que arribi el darrer corredor.

stats