Publicitat
Publicitat

Futbol Català

La Montanyesa va quedar-se a un penal de signar una història de llibre

El futbol català tanca un any 2011 per emmarcar

El Sabadell va pujar a Segona A i el Llagostera i el Reus ho van fer a Segona B

L'any que el futbol català tanca avui és un dels més positius de les darreres temporades. El 2011 ha deixat un bon record a les principals divisions de casa nostra. Les poques notes negatives, però, han estat també sonades. En clau positiva, tres equips van obtenir l'ascens a categories importants. Els grans triomfadors de l'any són, sens dubte, el Sabadell, el Llagostera i el Reus.

L'equip arlequinat, que va signar una temporada 10/11 de llibre, va acabar campió de lliga i va pujar al primer intent en la ronda directa de campions davant l'Eibar. El Badalona, per la seva banda, també es va classificar per la promoció, però no va poder arribar a la fase final. A Tercera Divisió, un històric Llagostera va guanyar el primer títol de la seva trajectòria -la lliga- i en la fase de campions es va desfer còmodament del Cerceda, assolint l'ascens a Segona B, el mateix premi que va rebre el Reus, que era el quart any consecutiu que intentava aquesta fita. Ara tots dos equips estan fora de perill a Segona B i els del Baix Camp, sorprenents, fins i tot en zona de play-off a Segona A. El futbol català espera que la dinamica actual faci que cap equip baixi a Tercera enguany.

Per la seva banda, l'humil club de la Montanyesa va signar una pàgina històrica més pròpia de pel·lícules de ficció. Amb el pressupost més baix de la categoria i amb un Municipal de Nou Barris convertit en petita 'bombonera', el conjunt de Miki Carrillo va arribar a la final de la promoció i es va quedar a un penal -que va anar al pal- d'acabar de fer-la grossa.

La Gramenet, la gran nota negativa

Entre els aspectes gens positius dels primers nivells futbolístics del futbol català hi trobem els descensos de Santboià i Gramenet. En el cas del conjunt vermell, l'experiència va ser la primera a la divisió de bronze i es va superar amb la màxima il·lusió i dignitat possibles. Pel que fa al club de Santa Coloma, el descens va ser històric, el primer de la Grama en dues dècades a Tercera Divisió. La situació actual dels dos clubs al darrer nivell del futbol estatal és també complicada.

Històries de superació esportiva

Més continguts de

Històries de superació esportiva
PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT