BARÇA
Esports 18/08/2015

"Els pobres guiris fa hores que caminen per la Diagonal"

Els turistes presents al Camp Nou, molestos per la manca de transport al final de la Supercopa

T.p. / N.g.
2 min
Turistes per la Diagonal, de matinada

Barcelona"Fa 50 minuts que camino", es queixava un turista holandès. Milers de turistes que van ser al Camp Nou van caminar per la ciutat per tornar als seus hotels, tal com ja va passar després del Gamper, al final de la Supercopa d'Espanya. Molts van queixar-se per la manca de transports i taxis, ja que el metro va tancar en el seu horari de sempre. I en sortir de l'estadi, molts se'l van trobar tancat. "És una mica sorprenent, la veritat. Ens ha tocat caminar gairebé una hora, però en el nostre cas... poc en ens importa!", deia l'Aitor, un aficionat de l'Athletic eufòric que va acabar de festa a Gràcia.

La major part de turistes, però, van buscar sense sort un taxi, després de veure com els tancaven el metro als morros. "És una nit en què pots tenir tota la feina que vulguis, no parem durant hores", admetia un taxista que aprofitava per denunciar l'actitud d'una minoria de taxistes que "van amb els llums apagats per poder seleccionar els clients. Eviten agafar gent local, busquen turistes i els pregunten on van. Després intenten pactar un preu. És il·legal. Gent així ens dóna mal nom, però difícilment els poden enxampar", es queixaven.

El transport del Camp Nou els dies de partit ha generat problemes abans, amb diàlegs entre el club i TMB (Transports Metropolitans de Barcelona) que encara no han arribat a un acord. El Barça defensa que no és culpable, ja que mai té pes a l'hora de fixar els horaris dels partits, decisió en mans de les televisions i els organitzadors. "No m'ho puc creure. Barcelona és una ciutat moderna i famosa pel futbol. I de sobte, et deixen sense opcions", es queixava un aficionat del Barça vingut des de Kuwait. "Si toca pagar un taxi, el pago, un cop que vinc aquí. El problema és no poder trobar res", afegia. "A Moscou sempre hi ha problemes quan acaben els partits, però sempre es posen moltes opcions de transport", lamentava Mikhail, aficionat del CSKA de Moscou, de vacances a la ciutat amb la família.

"M'han sorprès dues coses. Una, veure tants turistes i tan pocs socis del Barça. I després, veure tots aquests turistes caminat per la Diagonal desesperats durant hores. En una ciutat que m'agrada tant i considero exemplar com Barcelona, aquest detall és sorprenent", sentencia Jon, de Bilbao. "Ara, si cal caminar dues hores, les camino. Ja ho saps, som de Bilbao. Ara, els pobres guiris...", afegia tot feliç.

L'Ajuntament diu que el metro va complir amb l'horari establert

L'Ajuntament de Barcelona, preguntat per la situació que es va viure a la Diagonal després del partit del Barça, assegura que "l'horari establert pel metro es va complir". Com sempre, TMB reforça el servei en les hores prèvies al partit per arribar a l'estadi i, posteriorment, habilita dos autobusos que apropen els aficionats a Plaça Catalunya i a Verdaguer. En tot cas, el consistori afirma que, en cas que s'hagués d'ampliar l'horari del metro perquè no es pot avançar l'hora del partit, caldria "corresponsabilitzar els clubs i les federacions" per tal de repartir les despeses que podria implicar l'ampliació d'horari del metro entre tots els agents implicats.

L'Ajuntament afegeix que "es seguirà estudiant aquest tipus de situacions en el marc del nou pla de mobilitat i del Barça".

stats