Futbol - Lliga F

Així Alexia i Salma han enfonsat el submarí groc

El Barça deixa la Lliga F pràcticament sentenciada en el retorn de Jana Fernández (5-1)

Salma Paralluelo celebrant el gol inicial del Barça

Sant Joan DespíEl Barça ha tornat a l'escena amb una contundent victòria davant el Vila-real (5-1) al ritme de Karol G i ja té la Lliga a tocar. El makinón, com diu una de les cançons de l'artista colombina, continua intacte. Els engranatges i la dinàmica del conjunt català no s'han vist afectats després de dues setmanes sense futbol de clubs per l'aturada de seleccions. No hi ha rival que pugui plantar cara a l'huracà blaugrana. Les jugadores del Barça han lluït el logotip de la cantant a la samarreta amb motiu del patrocini de Spotify. El conjunt masculí farà el mateix dissabte vinent al Bernabéu.

Jonatan Giráldez i les seves jugadores s'han encarregat ràpidament de canviar el ritme frenètic i vertiginós del reggaeton de Karol G per l'ordre del pop dels Beatles i el seu Yellow submarine. Amb la mirada i el cap posat a les semifinals de la Champions contra el Chelsea, el tècnic blaugrana ha presentat un onze ple de rotacions el dia del retorn de Jana, quasi quatre mesos després, juntament amb Aitana i Cata Coll, ja recuperades. D'altra banda, Graham Hansen no s'ha recuperat a temps de les seves molèsties musculars.

La superioritat del Barça respecte a la resta d'equips de la Lliga F, sigui amb suplents o titulars, continua sent abismal. Les catalanes han dominat el partit de cap a peus, tot i no comptar amb ocasions clares de gol fins passada la mitja hora. Bruna Vilamala, amb dos xuts a porteria, ha obert el camí perquè Clàudia Pina obrís la llauna amb una mica de fortuna a l'aprofitar un refús a l'interior de l'àrea. El gol inicial i els 5.149 aficionats presents s'han encarregat de posar l'emoció al partit amb càntics i onades en una nova tarda de celebració al Johan.

Així ha estat el gol de Clàudia Pina

Les visitants han plantat cara durant els primers 45 minuts, però s'han rendit a la superioritat blaugrana a partir de la represa. Malgrat això, el conjunt groguet ha tingut un petit oasi en el desert. Al cap de deu minuts de la segona part, la primera ocasió amb cara i ulls de les groguetes ha acabat dins la porteria després que Kayla McKenna agafés desprevinguda la defensa i rematés a plaer sense que Paños pogués fer-hi res.

Les taules han durat ben poc. La qualitat s'ha sobreposat a les ganes i a l'ambició visitant. Una centrada lateral de Fridolina Rolfö s'ha anat enverinant i ha acabat al fons de la xarxa, cosa que ha acabat d'enfonsar un Vila-real combatiu. La futbolista sueca continua intractable després de la lesió i acumula cinc gols. Qualsevol diria que ha estat allunyada quatre mesos dels terrenys de joc.

Tot seguit, ha estat el torn de la capitana. Alexia ha provocat un penal i ella mateixa s'ha encarregat d'anotar-lo i eixamplar la distància al marcador. En un interval de deu minuts, les blaugranes han marcat tres gols. Salma Paralluelo ha pres protagonisme i amb un doblet s'ha encarregat de tancar definitivament el partit. D'aquesta manera, el Barça finalitza la jornada en primera posició, amb ple de victòries i a 15 punts del Reial Madrid, que aquest diumenge (19 h) rep el Granada.

• Barça: Paños; E. Brugts (Mariona 71'), Marta, I. Paredes, M. Fernández (Jana 71'), L. Bronze (Walsh 71'); Patri, Alexia, Aitana; Bruna (Rolfö 60'), S. Paralluelo i Pina (Vicky López 60'). Entrenador: Jonatan Giráldez.
    • Vila-real: C. Carbonell; F. Lara, C. Cubedo, A. Campo, Nerea Pérez (Rocío G 72'); C. Iglesias, Soldevila, Maria Romero (Mar 77'), L. Gómez (Queralt 72'); Teresa Morato (L. Romero 83') i Kayla (Reiss 83'). Entrenador: Sara Monforte.
    • Gols: 1-0 C. Pina (33'), 1-1 Kayla (55'), 2-1 Rolfö (63'), 3-1 Alexia (P) (70'), 4-1 S. Paralluelo (74') i 5-1 S. Paralluelo (83').
    • Àrbitra: Fírvida Fernández (Comitè Aragonès).
    • Targetes grogues: Patri (58').