Barça
Esports Barça Femení 31/10/2021

Bany de gols d'un Barça intractable (8-1)

Les blaugranes passen per damunt de la Reial Societat demostrant que no tenen rival a la Lliga

3 min
Aitana, Oshoala, Alexia i Martens celebrant un gol de les blaugranes

Sant Joan DespíEl Barça camina amb pas ferm cap al títol. Encara queden moltes jornades, molts rivals a batre, però el conjunt de Jonatan Giráldez no s'arronsa davant ningú. Ni tan sols davant la Reial Societat, segon classificat a la taula, rival directe a qui ha sotmès a base de gols i bon futbol (8-1).

La Reial ha començat posant contra les cordes les culers amb una pressió asfixiant en la sortida de pilota. Moltes traves i necessitat de solucions han desesperat per uns instants la defensa blaugrana, que ha delegat en Sandra Paños la sortida de pilota per dalt. Les blaugranes, però, han aconseguit sobreposar-se després d'uns primers minuts caòtics amb contundència. Rolfö ha aprofitat un refús des de l'àrea petita per aplanar el camí per a les blaugranes. Després d'un xut de Marta Torrejón, que Emma ha tret sota pals, la sueca ha engaltat la pilota amb una força imparable.

Un cop per davant en el marcador, el conjunt de Jonatan Giráldez ha pausat el partit des del mig del camp. Amb el control de l'esfèrica, les locals s'han sentit més còmodes, amb capacitat de crear i combinar. L'equip txuri-urdin, però, no s'ha donat per vençut i la insistència ha tingut recompensa. Després que Paños li guanyés l'un contra un a Amaiur, Franssi ha recuperat la pilota i, des de 30 metres, ha enviat amb una vaselina la pilota dins de la xarxa. Amb la segona diana blaugrana, però, el partit ha passat a estar sota el control de l'equip de Giráldez. Asisat Oshoala, des del segon pal, ha correspost la centrada de Lieke Martens per ensorrar les aspiracions de l'equip d'Arroyo d'avançar-se en el marcador.

Recital d'Aitana

Entre ocasions i retalls, Aitana Bonmatí ha brillat al Johan Cruyff. La migcampista blaugrana ha tornat a desplegar la seva millor versió sobre la gespa, cosa a la qual té ben acostumats als culers. La jugadora nascuda a Sant Pere de Ribes, amb el dorsal 14 a l'esquena, s'ha convertit en una de les grans defensores d'un estil que forma part de la identitat del club. Amb delicadesa es passeja pel verd amb la pilota enganxada als peus, és la màxima expressió del cruyffisme a Can Barça. Aquesta identitat que molts cops s'ha vist diluïda en altres equips de l'entitat emana de la migcampista amb una força aclaparadora. Ja sigui envoltada de rivals, sola davant la portera o pressionant per recuperar l'esfèrica, Bonmatí sempre té la vista posada en la pilota, que cuida amb tanta exquisidesa. Ella i Alexia Putellas són els emblemes d'aquest equip que defensa i gaudeix d'un estil propi. Avui el Barça ha complert la màxima cruyffista amb escreix.

Aficionats durant el partit al Johan Cruyff.

Quan s'acabava de complir la mitja hora de partit, Oshoala ha fet més grossa la festa a l'estadi. La nigeriana, especialment endollada al matx, ha ampliat l'avantatge culer amb un xut creuat que Adriana no ha pogut aturar. El 3-1 ha fet baixar les revolucions del partit, que, amb les jugadores camí dels vestidors, ha donat una mica de treva al conjunt visitant. Però no ha durat gaire. Lieke Martens ha esgarrat qualsevol esperança txuri-urdin fent el quart amb un xut potent instants abans que Hermoso signés el repòquer de gols blaugranes. La madrilenya, que ha entrat per Rolfö en el segon temps, ha superat Adriana amb un xut creuat que ha fet esbufegar tota la defensa visitant: la derrota era clara i contundent tot i el bon inici de l'equip.

Gols de tots colors

La diferència, però, encara s'havia d'ampliar i ho ha fet de la pitjor manera possible per al conjunt de Natalia Arroyo. Torre, en un intent d'allunyar la pilota de la pròpia porteria, l'ha acabat enviant a dins amb una rosca que ha deixat perplexa Adriana sota pals. Davant un Barça que ha aixecat el peu de l'accelerador en la segona meitat, la Reial no s'ha sentit còmoda amb la contundència de les accions de les blaugranes. De les botes de Claudia Pina han sortit les accions més perilloses dels instants finals del partit, tot i que el 7-1 l'ha signat Lieke Martens. La de Montcada i Reixac, però, no pensava marxar del Johan sense veure porteria. La jove promesa del planter ha superat Adriana amb una canonada des de dins de l'àrea que ha fet aixecar als 3.549 culers retrobats a l'estadi. La millor entrada de la temporada per veure un Barça fidel al seu estil i amb fam de victòries.

El partit contra la Reial Societat ha sigut un cop de realitat. Les blaugranes no tenen rival en la competició espanyola i ho han tornat a demostrar amb escreix. El conjunt dirigit per Jonatan Giráldez ha sortit a gaudir sobre el verd i, de retruc, ha fet trempar tots els culers amb una demostració contundent de bon joc i una rauxa de gols.

stats