Esports 14/07/2016

El Barça, obligat a recomprar Can Rigalt per la seva passivitat

T.p.
2 min
El Barça, obligat a recomprar Can Rigalt per la seva passivitat

BarcelonaEl Barça s’ha vist obligat a recomprar els terrenys de Can Rigalt per 47 milions, inclosos els interessos, tal com va ordenar un laude arbitral del qual va tenir coneixement la setmana passada. Al laude s’acusa l’entitat blaugrana “d’incomplir substancialment i greument les obligacions” del contracte per poder urbanitzar la zona. Segons va informar la Cadena SER, que va tenir accés al document, el laude arbitral parla de “passivitat i inacció del FC Barcelona” en els últims set anys, cosa que ha fet que els terrenys venuts de Can Rigalt en l’època de Joan Laporta no hagin pogut ser urbanitzats. A causa d’aquest incompliment de contracte, el Barça ha de recuperar els terrenys pel valor que els va vendre a l’empresa La Clau d’Or, a més dels interessos, en total 47 milions, cosa que molt probablement reduirà el superàvit que pretenia presentar el club en tancar l’exercici del curs passat.

El laude arbitral, de 85 pàgines, és molt contundent amb l’actuació de l’entitat, i parla de “passivitat i inacció”. També afirma que “ha incomplert substancialment i greument les obligacions” que en el contracte es destacaven com de “caràcter essencial” per urbanitzar els terrenys. El Tribunal d’Arbitratge conclou que s’ha fet “patent” que l’actuació del Barça ha quedat lluny d’allò a què l’obligava el contracte, i que no ha executat les operacions necessàries perquè es pogués aprofitar la finca, així com que la compradora dels terrenys es va trobar amb un “retard greu i prolongat en l’incompliment de les obligacions” del club català.

El Barça ha demanat tornar a taxar aquests terrenys per veure si pot estalviar-se de pagar tant, ja que aquesta recompra obligada ha condicionat els seus plans econòmics a curt termini.

stats