Barça

El cosí d'Abidal accedeix a fer-se una exploració mèdica

Gérard Armand està citat a declarar pel cas del trasplantament de fetge

El cas sobre el trasplantament de fetge d’Éric Abidal segueix obert. Segons va avançar 'L'Équipe', la titular del jutjat d’instrucció número 28 de Barcelona ha citat a declarar com a testimoni el cosí germà d’Abidal, Gérard Armand, el suposat donant. La citació és per al 8 de novembre, a les 10 del matí, a la Ciutat de la Justícia.

Segons ha avançat SER Catalunya aquest divendres, el cosí d'Abidal, Gérard Armand, v ol fer saber a la titular del jutjat d’instrucció número 28 de Barcelona que accedeix a una exploració mèdica i que vol aportar tota la documentació mèdica dels controls de seguiment de l’operació d’extracció de part del seu fetge, feta el 2012. Segons el protocol establert per a aquests casos, el jutjat hauria ara de demanar al forense que dictamini quines són les proves necessàries per acreditar que s’ha produït una intervenció quirúrgica. 

Aquesta investigació, que s’havia arxivat al maig del 2018, es va reobrir a finals de gener després que el magistrat estimés el recurs presentat pel fiscal i l’Advocacia de l’Estat. Ja llavors demanaven la compareixença de Gérard Armand com a testimoni. L’objectiu és conèixer la identitat real del donant d’Abidal i si el procediment es va fer segons la legalitat. 

Un cas que remunta al 2012

El cas es remunta al 2012, quan es va produir el trasplantament, però les sospites no arribarien fins al 2017, arran de la investigació de l’expresident del Barça Sandro Rosell en el marc de l’operació Rimet -cas del qual seria finalment absolt-. En una de les escoltes telefòniques, Rosell i el seu interlocutor haurien reconegut la compra il·legal d’un fetge per a Abidal, segons va publicar El Confidencial. La jutge Lamela, que investigava Rosell a l’Audiència Nacional, va traslladar el cas als jutjats de Barcelona. Aleshores, l’expresident del Barça va respondre amb un comunicat negant els fets i assegurant que la conversa s’havia “tret de context”.

En paral·lel, l’Organització Nacional de Trasplantaments va tancar l'any passat la investigació interna que va fer juntament amb l’Hospital Clínic de Barcelona i l’Organització Catalana de Trasplantaments. Aquest organisme va concloure que, segons les seves dades, “el trasplantament hepàtic del senyor Éric Abidal es va fer d’acord amb la legislació vigent i la bona pràctica clínica”.

Més continguts de