BARÇA

"Al·legar conspiració és tractar-nos a tots com a febles mentals": Joan Coscubiela, diputat d'ICV, respon Bartomeu

Els portaveus dels partits polítics al Congrés critiquen les paraules de Bartomeu en què atribueix la seva imputació a l'acció d'algú amb poder a qui no ha agradat que Neymar fitxi pel Barça

El portaveu adjunt de CiU al Congrés, Jordi Jané, ha considerat aquest dimecres "desitjable" preservar l'acció dels tribunals i confiar "sempre" en la seva independència després de les crítiques del president del Barça, Josep Maria Bartomeu, després de ser imputat pel jutge de l'Audiència Nacional Pablo Ruz.

Jané, en declaracions als mitjans abans de la Junta de Portaveus del Congrés, ha estat preguntat per les declaracions de Bartomeu, que ha atribuït la seva imputació per presumpte delicte fiscal a l' acció d'"algú amb poders" a qui no ha agradat que Neymar fitxés pel Barça. El portaveu adjunt de CiU s'ha negat a entrar en aquest debat, que al seu judici es circumscriu a l'àmbit esportiu, però ha advertit: "El que sí és desitjable és preservar sempre l'acció dels tribunals i confiar sempre en la seva independència".

Més crític ha estat el diputat d'UPyD Carlos Martínez Gorriarán, que ha atribuït aquestes paraules a "una espècie de mania de l''establishment' o de la casta, com es diu ara, catalana". "Tots ells, cada vegada que tenen un problema de frau fiscal o de corrupció diuen que els persegueix la justícia. Clar que els persegueix, és el que ha de fer, perseguir els delinqüents. O sigui que aquesta queixa està de més", ha declarat.

El diputat d'ICV al Congrés Joan Coscubiela també ha carregat contra el president del Barça: "Al·legar conspiració és tractar-nos a tots com a febles mentals", ha exposat el diputat en una roda de premsa al Congrés, on ha titllat d'"esperpèntic" el comportament del president del Barça. El parlamentari d'ICV ha criticat "la moda" que s'ha establert entre aquells que són investigats per delictes fiscals de denunciar que se'ls té mania.

I ha afegit que, és cert, que els tenen "mania" tots els ciutadans que paguen impostos i que veuen com Espanya té un sistema fiscal cadavèric en què els que més haurien d'aportar prefereixen evadir el pagament d'impostos.