Messi guanya al Camp Nou i el Barça sentencia l'eliminatòria (5-0)

El públic del Camp Nou dóna suport unànime a l'argentí, que manté una relació tensa amb Luis Enrique

Albert Llimós
4 min
Leo Messi celebra el seu gol contra l'Elx

BarcelonaEl Camp Nou ha parlat, i ha parlat clar, de manera unànime a favor de Leo Messi. Els poc més de 27.000 aficionats que han anat a l'estadi per veure la victòria per 5 a 0 del Barça sobre l'Elx als vuitens de final de la Copa, han corejat sense dubtes el nom de l'argentí durant tot el partit, erigint el futbolista de Rosario com el gran triomfador de la freda nit barcelonina. Luis Enrique, que ha rebut aplaudiments de bona part de l'estadi, ha estat xiulat per alguns aficionats. Neymar amb dos gols, Luis Suárez amb un i una assistència, Jordi Alba i Messi, han certificat la victòria, imprescindible per refer els ànims després de la derrota a Sant Sebastià i just abans de rebre l'Atlètic de Madrid en un duel clau per seguir amb opcions a la Lliga.

De menys a més

Contra l'Elx, a diferència del que va passar diumenge contra la Reial Societat, Luis Enrique ha sortit amb Messi i Neymar a l'onze titular. Si a Sant Sebastià no es podia fallar per retallar distàncies amb el Reial Madrid, i l'asturià va arriscar, fidel a la seva manera de gestionar el grup, contra l'Elx el Barça ha sortit amb tota la pólvora, ja que al brasiler i l'argentí se'ls hi sumava Luis Suárez, i també Piqué i Alves, els dos absents contra la Reial, en defensa. El partit ha començat amb aplaudiments a Messi, capità contra l'Elx, de qui aquesta setmana s'ha conegut que ha tingut un enfrontament amb el seu tècnic i la seva relació no és bona. Precisament, el de Rosario ha estat el primer en provar el porter rival Tyton, amb un xut forçat després d'un eslàlom. Tot i que l'intent de Messi ha arrencat de la banda dreta, durant el començament del partit, el camp ha fet baixada cap al costat de Jordi Alba, omnipresent en la majoria d'atacs blaugranes.

Després d'una rematada d'Alves des de fora de l'àrea, empalmant la pilota quan Tyton estava a terra, i fregant el pal visitant, la tercera ocasió ha estat novament de Messi, que ha buscat la rosca, tapat per una munió de futbolistes rivals. Després dels tres avisos, la primera gran oportunitat, quan el partit s'estava tornant espès, difícil de digerir, ha estat de Neymar, que ha quedat habilitat per una gran passada en diagonal de Messi, i el brasiler ha rematat amb cama esquerra, però la pilota ha marxat fregant el pal il·licità. Al minut 34, el brasiler no ha perdonat. Messi es regira, pivota amb Sergi Roberto, que habilita Luis Suárez i l'uruguaià col·loca una pilota precisa al costat contrari, perquè Neymar no perdoni i marqui el primer gol de la freda nit. Tres minuts més tard, Suárez completava el seu repertori amb un gran gest tècnic i només dos tocs. Alba busca l'uruguaià, que deixa passar la pilota entre les cames per superar un rival, i després d'un retall per orientar-se, supera Tyton pel pal curt.

El 2 a 0 ha arribat tot just després d'un doble missatge del Camp Nou. Primer, crits des del gol sud a favor de Luis Enrique, que han estat correspostos amb alguns xiulets des de la resta de localitats. Immediatament, el Camp Nou ha començat a cridar, de manera, unànime "Messi, Messi", aquesta vegada sense xiulets.

Amb el resultat favorable, el Barça ha penalitzat els errors de l'Elx. Messi ha filtrat una passada mil·limètrica a l'espai, que Neymar ha guanyat per velocitat i Enzo Roco l'ha fet caure a l'interior de l'àrea. El penal xiulat per David Fernández Borbalán l'ha convertit Messi, tot just abans del descans. La plantilla ha fet pinya al voltant de l'argentí i han tornat a sonar novament els crits favorables al de Rosario, que ha retornat les mostres de suport amb clars gestos cap al públic. Messi ha llançat un petó al gol sud, als aficionats que han iniciat els càntics a favor de Luis Enrique, però que també han corejat el nom de l'argentí.

El mateix guió

La segona part ha començat amb el mateix guió dels minuts finals del primer període. Messi rep entre línies i assisteix Jordi Alba per l'únic forat possible, i el lateral supera Tyton per quarta vegada. Sense temps per recuperar-se, l'Elx ha vist com Neymar feia el cinquè, amb un fort xut que ha tocat Enzo Roco i ha entrat per l'escaire de la porteria del gol nord del Camp Nou. El Barça ha tornat a evidenciar problemes per tenir regularitat en el joc, però ha demostrat una gran capacitat rematadora, amb fuetades en el joc que han esmicolat el conjunt de Fran Escribá.

Amb la classificació per als quarts sentenciada, Luis Enrique ha donat descans a Jordi Alba i Neymar, que ha patit la duresa del lateral rival Damián. Al quart d'hora final, també Piqué ha tingut descans, i en el seu lloc ha entrat el jove del planter Sergi Samper. Mentre el partit baixava de revolucions, des del gol sud, es va repetir l'escena de la primera part. Primer, crits a favor de Luis Enrique, correspostos amb xiulets, més sonors que fins i tot. Després, càntics unànimes a favor de Messi, gran triomfador de la nit.