BARÇA
Esports Barça 03/05/2014

El Barça dimiteix de la Lliga (2 a 2)

El Getafe empata en el temps de descompte i sentencia les opcions blaugranes en la competició domèstica

Albert Llimós
Sergio Busquets, al terra / ALEJANDRO GARCÍA / EFE

BarcelonaEl Barça ha dit prou. Les poques opcions per guanyar la Lliga s'han perdut en el temps de descompte del partit contra el Getafe. Lafita ha rematat sol al segon pal i ha superat Pinto, cosa que ha representat l'empat a 2. Al Camp Nou hi ha hagut tímids xiulets, residuals. L'afició ja fa temps que havia dit prou. Només des del gol sud hi ha hagut crits de "dimissió" cap a la directiva, mínims, i no seguits per la resta del Camp Nou.

El partit ha començat amb el record a Tito Vilanova. Una gran fotografia de l'extècnic empordanès ha presidit tota la zona de lateral durant els minuts previs al matx. A més, s'ha fet un minut de silenci per homenatjar l'entrenador mort el divendres 25 d'abril.

Superades les emocions inicials, al Barça li ha costat trobar el ritme oportú de partit, i durant els primers 20 minuts pràcticament no ha generat perill. Al minut 23, una bona combinació per la banda dreta ha servit perquè Leo Messi marqués el primer gol de la tarda. Des del punt de penal, l'argentí ha col·locat amb comoditat la pilota lluny del porter visitant, després de rebre la passada enrere de Dani Alves. El gol, vint-i-vuitè del de Rosario en Lliga, ha obert el camí. Tres minuts després, Pedro ha fet una gran jugada personal amb un retall sec, però el seu xut l'ha tret el porter visitant, Julio César.

La fogositat blaugrana ha durat una estona, l'equip s'ha tornat imprecís i ha permès els contraatacs del conjunt de Cosmin Contra. Així, en una falta a la frontal, Sarabia ha servit de cullera, per sobre de la barrera, i la pilota que baixava amb neu, l'ha controlat Lafita, que ha guanyat la partida a Pedro i ha superat Pinto amb un fort xut creuat. Empat a 1, i el Barça més pendent de protestar a José Antonio Teixeira Vitienes que no pas de jugar.

A la represa, Messi ha donat el primer avís, amb un llançament duríssim des de la frontal que ha aturat el porter rival. L'argentí ha rebut una pilota despenjada per Alexis, i ha generat el primer xut a pal en molts minuts. El Barça ho ha seguit intentant, i una centrada lateral d'Alves l'ha rematat Alexis forçat, i la pilota ha impactat contra el travesser. Gerardo Martino ha intervingut per canviar el partit: ha tret Mascherano i ha fet entrar Cesc. Precisament, una jugada del d'Arenys al minut 66 l'ha culminat Alexis amb la cama esquerra. 2 a 1, i el xilè s'ha retrobat amb el gol. A més, la necessitat del Getafe per sumar al Camp Nou ha generat espais, i Messi ha servit una centrada precisa al segon pal que Alves ha rematat a fora amb el cap. Al cap d'uns minuts, ha estat l'argentí qui ha tingut la sentència, però ha arribat massa forçat a la passada de Pedro i la pilota ha sortit per sobre del travesser del Getafe.

En un ràpid contraatac, Sarabia ha tingut l'empat, però el seu remat a cinc metres de la línia de fons s'ha trobat Pinto. Lafita no ha perdonat. En el temps d'afegit, el Barça ha badat, i una centrada lateral del Getafe l'ha culminat el migcampista amb un cop de cap que no ha pogut aturar Pinto. Fins a quatre jugadors visitants arribaven al segon pal per buscar l'empat. El Getafe ha tingut convicció i determinació, cosa que ha faltat al Barça per sentenciar i apurar la Lliga fins al final.