BARÇA
Esports Barça 30/01/2016

La Lliga, a un pas de trencar-se (2-1)

El Barça supera l'Atlètic de Madrid per consolidar el lideratge, amb gols de Messi i Suárez, i l'expulsió de dos futbolistes matalassers

Albert Llimós
4 min
Luis Enrique, després de l'entrada de Filipe Luis a Leo Messi / AFP

BarcelonaEn el moment que els tacs de Filipe Luis han impactat a la cuixa de Leo Messi la Lliga ha trontollat perillosament, a punt de caure cap a un costat o l'altre del precipici. Primer, perquè el lateral de l'Atlètic de Madrid ha deixat coix el seu equip en el dia que es jugaven bona part de les opcions de títol. Segon, perquè l'entrada en planxa caçant la cama de l'argentí podria haver deixat fora de combat Messi en el que queda de campionat. El rostre iracund de Luis Enrique, fora de si com mai, bramant "Què és això?" mentre Juan Carlos Unzué l'havia d'agafar, explica la jugada de Filipe Luis i el que podria haver significat. Al final, Messi s'ha aixecat sense problemes i el Camp Nou ha respirat alleugerit. El Barça ja havia donat la volta al marcador, després d'una mitja hora asfixiant, i dominava 2 a 1 l'Atlètic de Madrid amb gols del mateix argentí i Luis Suárez. La Lliga s'ha quedat, per ara, al costat del Barça, que lidera el campionat amb tres punts més que els matalassers i un partit menys.

De menys a més

L'entrada del lateral esquerre brasiler a Messi ha tancat una primera part que ha demostrat que Barça i Atlètic de Madrid competeixen per tot aquesta temporada. En els primers minuts, els conjunt de Simeone ha imposat la seva llei. Amb un 4-4-2 sense referència atacant, amb Carrasco i Griezmann donant mobilitat i una medul·lar poblada per dificultar la sortida de pilota del Barça, l'Atlètic de Madrid ha desorientat un conjunt local asfixiat i, ja al minut 3, Saúl ha fet lluir Bravo, qui a mà canviada ha evitat que la pilota entrés per l'esquadra de la porteria del gol nord. No han perdonat els madrilenys al minut 10. Saúl aprofundeix per banda, superant Alba, i la seva centrada, després que Griezmann no trobés la rematada, l'ha aprofitat Koke de primeres, tot sol al segon pal. Rakitic ha arribat tard a l'ajuda i el migcampista ha obert el marcador.

El gol ha deixat grogui el Barça durant gairebé un quart d'hora. I més costava engolir quan Neymar s'ha estat tres minuts coixejant per culpa d'una entrada al turmell. La pressió matalassera dificultava la sortida de pilota i Augusto ha donat un nou avís amb un xut des de la frontal que ha sortit llepant el pal. La superioritat visitant s'ha esvaït de sobte. A la mitja hora de joc el partit ha pres una altra dinàmica. L'anestèsia a què tenia sotmès el Barça el pla de Simeone se n'ha anat després d'una primera ocasió de Suárez, amb resposta eficient d'Oblak amb el peu. Un minut més tard, la xarxa que havia teixit l'Atlètic l'ha foradada el qui mai falla. Com tantes i tantes vegades, Messi ha sortit a rescatar el Barça. Mascherano recupera, tocant de primeres per evitar que les peces rivals es recol·loquin, Neymar desequilibra i obre per Alba, qui sap pausar per veure com el cos de Giménez llisca per sobre la gespa passant de llarg, i la pilota del lateral busca el punt de penal, on apareix Messi. La ràbia amb què ho ha celebrat l'argentí ha deixat molt clar el que significava el partit.

Si el lateral esquerre ha donat el primer gol, el dret, Alves, no ha volgut ser menys. El brasiler ha creuat una pilota a l'esquena de Godín, basculat en excés a la banda, i Suárez amb el cos li ha guanyat la partida a Giménez per mantenir l'avantatge posicional, i després ha superat Oblak entre les cames. Ja es pot posar ciment, que el trident destrossa qualsevol paret que se li posa al davant. Faltava encara l'entrada de Filipe Luis per coronar uns primers 45 minuts de revolucions disparades.

Orgull de l'Atlètic fins a la segona expulsió

Tot i jugar amb un menys, l'Atlètic ha seguit amb el patró de sempre i ho ha fet passar malament al Barça durant els primers minuts. Piqué ha hagut de salvar una carrera de quaranta metres de Carrasco, que havia superat tres jugadors del Barça en un espectacular eslàlom. Tot just es recuperava el Camp Nou de l'ensurt que el belga ha col·locat una centrada precisa al cor de l'àrea, on ha aparegut tot sol Griezmann, a dos metres de la línia de gol, però la seva rematada l'ha salvada llançant-se a cobrir-ho tot Bravo.

El Barça ha tardat pràcticament quinze minuts a poder imposar la seva superioritat numèrica i mantenir la pilota controlada per fer córrer el rival. De seguida que el conjunt català ha circulat bé, han passat coses. Suárez, el més llest de la classe, ha picat la pilota per sobre del cos de Godín, que es llançava a terra per escombrar-ho tot com tantes vegades, però aquest cop el central uruguaià ha arribat tard i ha impactat amb el seu compatriota. Segona groga i l'Atlètic amb nou per acabar el partit. A partir d'aquí, el Barça ha controlat el joc, allargant les possessions, però sense buscar amb determinació la porteria d'un Oblak que ha acabat el duel anant a rematar una falta lateral. El Barça ha resistit l'última envestida d'un orgullós Atlètic i deixa ben encarrilada la Lliga, amb tres punts més que el seu rival i un partit menys.