Barça
Esports Barça 01/12/2012

El Barça destrossa l'Athletic (5-1) i Messi en fa dos i es queda a un gol de Müller

La primera meitat ha sigut una demostració de concentració i intensitat dels blaugranes que reforça l'inici de Lliga espectacular

Albert Solé
Leo Messi superant Gorka Iraizoz

BarcelonaLa 13a victòria en 14 partits del Barça ha sigut molt plàcida i acompanyada de molt bon joc. Els blaugranes han superat amb facilitat l'Athletic Club gràcies a una intensitat molt alta, en especial, a la primera part. Amb els dos gols d'avui, Messi es queda a només un dels 85 de Müller en un any natural, i el podria superar aquest dimecres contra el Benfica.

El Barça ha resolt el partit amb facilitat en una primera part magnífica, semblant a les primeres parts del primer any de Guardiola. Els blaugranes sabien que l'Athletic Club els voldria pressionar molt amunt, com ha fet sempre, i Tito ho ha contrarestat amb una intensitat en el joc blaugrana que ha ofegat els bascos.

El primer gol del partit ha arribat als 22 minuts, quan Piqué ha recollit sol a l'àrea petita un rebuig d'Iraizoz a un bon xut de Cesc. El central de la Bonanova no ha fallat i ha fet pujar l'1-0 al marcador.

El Barça ha mantingut el peu a l'accelerador i tres minuts més tard Xavi ha fet una assistència en vertical de cine a Messi, que ha superat el porter de l'Athletic amb una pilota picada suaument per sobre.

I en el temps afegit de la primera meitat, després d'una jugada llarga de toc al voltant de l'àrea i amb l'Athletic tancat al darrere, Cesc ha vist la incorporació d'Adriano en carrera i li ha deixat el gol fet al brasiler, que ja en suma cinc aquesta temporada.

La segona meitat ha començat amb una altra 'delicatessen' d'Andrés Iniesta, que ha vist de cua d'ull Cesc tot sol a la dreta i li ha fet una assistència de pitet amb l'exterior del peu. Cesc no ha desaprofitat el regal i ha fet el 4-0.

Amb el partit resolt, Ibai Gómez ha marcat el gol de l'honor, just abans que Messi aprofités una jugada embolicada mal defensada per l'Athletic per marcar el 5-1, el seu segon gol de la nit.

Fitxa del partit:

5 FC Barcelona: Valdés; Adriano (Montoya, min 74), Piqué, Mascherano, Alba; Busquets (Song, min 76), Xavi, Cesc Fàbregas; Pedro, Messi i Iniesta (Thiago, min 74).

1 Athletic Club: Iraizoz; Ramalho (San José, min 74), Ekiza, Amorebieta, Aurtenetxe; Iturraspe; Susaeta (Toquero, min 65), De Marcos, Herrera, Ibai; i Aduriz (Llorente, min 46).

Gols: 1-0, min 22: Piqué. 2-0, min 25: Messi. 3-0, min 45+1: Adriano. 4-0, min 57: Cesc. 4-1, min 66: Ibai. 5-1, min 70: Messi.

Àrbitre: Mateu Lahoz (Col. Valencià). Groga a Busquets (min 26), De Marcos (min 34), Iturraspe (min 55) i Herrera (min 90).

Incidències: 68.346 espectadors al Camp Nou.