BARÇA

El Barça ofereix assessorament legal a la sòcia que va haver de treure's la samarreta abans de la final de Copa

El club ha contactat aquest dimarts al migdia amb Sílvia Guerrero, que va relatar l'episodi a l'ARA

Aquest dimarts al migdia, Pere Jansà, responsable de l'àrea social del Barça, ha contactat amb Sílvia Guerrero, la sòcia del Barça a qui la Policia Nacional va prohibir l'accés a l'estadi Benito Villamarín amb una samarreta negra amb el lema "Llibertat presos polítics". Finalment, i després de quedar-se en sostenidors i viure un nou episodi en un segon control, la Sílvia va accedir a l'estadi amb una samarreta del Barça que li va deixar un dels seus acompanyants, tal com va relatar a l'ARA

La Sílvia lamentava a aquest diari no haver rebut del club cap mostra de suport. Finalment, aquest dimarts, Pere Jansà, responsable de l'àrea social del Barça, l'ha trucat per saber com estava i per valorar l'episodi succeït a Sevilla. La Sílvia, després d'expressar a Jansà "la indefensió" que senten alguns socis davant "la repressió" que han patit en alguns episodis, com el de dissabte a les portes del Benito Villamarín, també ha sol·licitat assessorament legal, perquè la Policia Nacional va demanar-li les dades i la va identificar. El club s'ha compromès a oferir-li els serveis jurídics per si necessita ser assessorada.

"Al Barça, com ha expressat en reiterades ocasions el president Josep Maria Bartomeu, defensem la llibertat d'expressió", manifesta el club, que explica que es reuniran amb la Sílvia per "assessorar-la legalment i acompanyar-la" en cas que siguin necessari. El Barça condemna l'episodi que va haver de viure aquesta sòcia i afirma que estudiarià si presentar una denúncia o reclamació oficial a la Federació Espanyola de Futbol, entitat organitzadora del torneig. 

Abans que tingués lloc aquest episodi, en reunions prèvies a la final amb la Subdelegació del govern espanyol a Sevilla, el club explica que va mostrar el seu disgust pel que va passar fa un any a la final de Madrid, en què es van requisar tot tipus d'objectes de color groc, a part de samarretes. "Els vam avisar que si tornava a passar un episodi similar prendríem mesures", exposen.

D'altra banda, en aquestes mateixes reunions entre el Barça i la Subdelegació del govern espanyol a Sevilla van alertar el club que dissabte, al tractar-se de jornada de reflexió electoral, dur símbols de "propaganda electoral" podria ser denunciat a la Junta Electoral Central i exposar l'individu en concret a un judici penal.

La Sílvia, però, defensa que el lema que duia a la seva samarreta no és "propaganda electoral", sinó "una consigna per protestar contra una causa injusta i de repressió". Un parer que es comparteix al club blaugrana, que considera que la samarreta que van fer tirar a aquesta sòcia "no demanava el vot per cap partit, sinó que denunciava una situació de presó preventiva injusta". 

“En altres finals mai m’havia passat res igual”

Més continguts de