Barça
Esports Barça 23/10/2012

Cinc anys de la victòria més important de Guardiola

El 23 d'octubre del 2007, el Tribunal d'Apel·lació de Brescia va absoldre l'exentrenador del Barça de l'acusació de dopatge per nandrolona

Albert Vilardaga
2 min
Guardiola celebrant un gol

BarcelonaEl 22 de novembre del 2001, el Comitè Olímpic Nacional Italià (CONI) va informar que el futbolista del Brescia, Pep Guardiola havia donat positiu per nandrolona en el control antidopatge en que havia estat sotmès després dels partits que enfrontava el Brescia contra la Piacenza i contra la Lazio. L'extècnic blaugrana, amb l'ajuda del seu advocat, Tomasso Marchese, i del seu representant, Josep Maria Ortobig, va intentar lluitar per demostrar la seva innocència, va fer-se una anàlisi voluntària després d'un Catalunya-Xile, va declarar durant dues hores i mitja davant del fiscal en cap de la Fiscalia Antidopatge del CONI, Giacomo Aielli, i fins i tot va fer declarar el doctor Ramon Segura que era el metge que prescrivia les vitamines que prenia Guardiola. Finalment, la Comissió Disciplinaria va suspendre Guardiola durant 4 mesos i li va imposar una multa de 50.000 euros.

Guardiola va acabar la seva carrera al Al-Alhi de la lliga del Qatar i després al Dorados de Sinaloa de Mèxic, però lluny de conformar-se amb la decisió que havia pres el CONI, l'entrenador de Sampedor va voler demostrar la seva innocència i va començar una batalla legal que no va acabar fins el dia que van donar-li la raó. Guardiola va decidir recórrer la sentència i després la ratificació que va emetre el Tribunal Superior de Disciplina Esportiva. Vist que per aquest camí no trobava sortida, va optar per anar per la via de la justícia ordinària. Inicialment no va ser la millor solució, perquè no només van ratificar la sanció, sinó que va rebre penes de 7 anys de presó i 2.000 euros de multa per consum de substàncies dopants, però Guardiola va decidir recórrer de nou, i el 23 d'octubre del 2007, mentre era entrenador del Barça B, la justícia italiana va acabar donant-li la raó, ja que va mostrar amb documents mèdics que les anàlisi que l'inculpaven no eren creïbles.

Pràcticament sis anys després, Guardiola va poder netejar la seva imatge, l'extècnic blaugrana va declarar que aquell dia va ser "extraordinàriament feliç", va confessar sentir-se "alliberat" i que "mai he consumit substàncies dopants i finalment ho he pogut demostrar". Per culpa d'aquesta acusació, el nom de Guardiola va estar tacat durant molts anys, i el tècnic de Santpedor va reclamar que "els tribunals esportius han d'entendre que un no és culpable fins que es demostri el contrari, jo sempre he estat innocent".

stats