Barça
Esports Barça 19/05/2013

Jordi Roura: "Ha estat una fita important, i hem aconseguit superar situacions molt complicades"

El segon entrenador ha fet la conferència de premsa posterior al partit, i ha agraït la presència dels aficionats al Camp Nou malgrat la pluja

M.m.
2 min

BarcelonaDesprés de derrotar el Valladolid al Camp Nou i rebre el trofeu de campions de Lliga, Jordi Roura ha atès els mitjans a la sala de premsa del Camp Nou. Una conferència on el segon entrenador ha volgut agrair, d'entrada, la presència dels aficionats "malgrat la pluja".

"La consecució del títol de Lliga sempre és una cosa extraordinària. Per a mi, sent segon entrenador, és la primera que aconsegueixo. I espero aconseguir-ne moltes més. Ha estat una fita important i hem aconseguit superar situacions molt complicades. Molt feliç i satisfet per la feina que hem fet tots", ha dit Roura.

El segon entrenador ha destacat com a punts clau de la victòria final, l'inici de Lliga i saber mantenir el cap clar quan tothom donava el Barça per guanyador al mes de gener. "Per nosaltres va ser molt important guanyar en els primers partits de Lliga. Això ens va donar confiança i regularitat. Després, des del gener, se'ns dóna la Lliga per guanyada i no és així. Cada setmana calia guanyar i mantenir la tensió. I nosaltres podríem haver caigut al parany de la relaxació, però no ho vam fer. Això ens ha permès guanyar la Lliga amb un número de punts tant important, i superant el Madrid amb tanta distància".

D'altra banda, també ha fet referència a la situació que va viure a principis d'any, quan va ocupar la posició de primer entrenador de forma interina per la baixa de Tito Vilanova. "Va ser una situació excepcional, molt estranya, que potser no s'havia donat mai en un equip d'aquest nivell. Però per sobre de tot, a mi el que més em feia patir és l'aspecte personal, perquè el Tito és una persona que me l'estimo molt. Tota la resta és una qüestió professional que vaig intentar portar amb la màxima normalitat que podia".

En aquest mateix sentit, i després de les paraules de Vilanova sobre la gespa del Camp Nou, Roura ha assegurat que no tenien cap segona interpretació: "No cal buscar-li els tres peus al gat a les declaracions de Tito. No hi ha cap altra intenció". El primer tècnic ha parlat dels jugadors en tercera persona, i alguns ho han interpretat com un comiat. Una circumstància que el club ha desmentit ràpidament.

Triomf amb molts titulars

Sobre el partit en sí, Roura ha explicat per què han fet un equip titular amb tants jugadors habituals. "Hem intentat fer un equip el màxim de competitiu possible. L'objectiu dels 100 punts és possible, però no hem fet aquest onze concret per això. Simplement era el més competitiu".

En aquest equip hi era Víctor Valdés, que podria deixar el club aquest estiu. Per Roura, aquesta circumstància no té res a veure amb la seva titularitat. "El Víctor ha tingut problemes [per lesions] darrerament. Però avui estava en condicions i l'hem fet jugar. No és pas per un possible comiat. A més encara queda un partit a l'estadi".

stats