Barça
Esports Barça 19/12/2012

Jordi Roura, un home de la casa, es farà càrrec del primer equip a Valladolid

El fins ara segon tècnic de Tito Vilanova va arribar a La Masia a la primera meitat dels anys vuitanta i va debutar en el primer equip amb Johan Cruyff l'any 1988

Ara
1 min
El tècnic del Barça Tito Vilanova (dreta), amb el seu segon, Jordi Roura / PERE VIRGILI

BarcelonaSerà Jordi Roura qui s'asseurà a la banqueta del Nuevo Zorrilla per dirigir el pròxim partit del primer equip del Barça. El fins ara segon entrenador de Tito Vilanova es farà càrrec de la plantilla i agafarà el relleu de Guardiola i Vilanova com a entrenador format a casa.

Nascut a Llagostera (Gironès) el 1967, Roura va arribar a La Masia a principis dels anys vuitanta. Era un davanter corpulent, veloç i impetuós. Va debutar amb el primer equip a les ordres de Johan Cruyff el 1988, però una greu lesió al genoll dret a la Supercopa d’Europa del 1989 contra el Milan li va frenar la projecció.

Va haver de marxar al Múrcia i al Figueres a partir del 1991 per seguir la seva carrera. Però les molèsties al genoll el van fer retirar-se abans d'hora i va iniciar la seva formació com a entrenador. Els seus primers passos com a tècnic els va fer a les banquetes del Yokohama Flugels, al costat de Carles Rexach, i al Terrassa, com a ajudant de Jordi Vinyals.

Roura es va incorporar al cos tècnic del primer equip l'any 2009 dins l'estructura d'observadors, fent les anàlisis tècniques. Des de l'estiu, és el segon entrenador.

stats