Esports Barça 27/05/2011

Núñez creu que aquest Barça és superior al Dream Team, "el millor del món"

En una entrevista a 'La Vanguardia', l'expresident del Barça es reivindica com a fundador del concepte de La Masia i recorda la final de Wembley de l'any 1992

3 min
Josep Lluís Núñez.

Josep Lluís Núñez, president del Barça quan el club català va conquerir la seva primera Copa d'Europa el 1992, ha assegurat que l'actual conjunt de Pep Guardiola és millor que el Dream Team de Johan Cruyff, és "el millor (equip) del món" i només se'l pot guanyar "destruint-lo, no deixant-lo jugar".

Núñez, de 80 anys, el president més longeu de la història del club, ha acceptat la invitació de la directiva de Sandro Rosell per assistir a la final de dissabte a Wembley, una decisió diferent de la que va adoptar quan, des de la directiva de Joan Laporta, també el van convidar a les finals del 2006 i 2009. "Ara és especial. És Wembley. Allà vaig sentir una gran alegria", ha assegurat l'expresident del Barça en una entrevista que publica La Vanguardia.

Núñez recorda la tensió viscuda en els dies previs després de les divergències que mantenia amb l'entrenador Johan Cruyff i rememora que per rebaixar la pressió existent fins i tot va arribar a anunciar que dimitiria després de la final, de la qual cosa es va desdir a causa de la pressió popular, segons ha explicat. "Un dels èxits més importants com a president del Barcelona va ser fer rendible Johan Cruyff", ha assegurat Núñez, que es reivindica com a fundador del concepte de La Masia, el viver de futbolistes dels quals es nodreix ara l'exitós primer equip blaugrana.

Assegura que va patir molt com a president del Barça i insisteix que vol el millor per al club català. "Vull que sigui on és, té el millor equip de la història, i els millors jugadors, sobretot dos, Messi i Iniesta, que són irrepetibles. Com a persones, jugadors de qualitat, fets a casa, modestos, no ho havia vist mai", ha insistit.

Núñez ha assegurat que va fitxar Iniesta i ha explicat la recepta de l'èxit de La Masia: "Vam decidir que els jugadors o apostaven per la política del Barcelona o no els volíem. Volíem persones que sentissin el Barça, on tindrien la seva educació i els seus principis assegurats. Havíem de jugar per una integració i que signessin un contracte a llarg termini".

Per això Núñez considera, com a principi, que mai fitxaria un jugador que se n'ha anat de La Masia, segurament en referència al desitjat Cesc Fàbregas. "No estic d'acord a fitxar un jugador que se n'ha anat de la Masia, em sembla gravíssim. És la filosofia, la que val. També se'n poden anar per defecte de contracte. Piqué se'n va anar per això", ha indicat. Núñez lloa la imatge de l'actual president barcelonista, Sandro Rosell, però qui li té el cor robat és Pep Guardiola, l'actual entrenador blaugrana.

"Jo a Guardiola li feia fer els parlaments a La Masia. Era un nen prim. Ja quan era petit vaig anar a casa seva, allà a Santpedor, amb els seus pares, i era ja un líder. L'error més gran que podria cometre ara seria no continuar al Barça. Perquè quan un entrenador triomfa en un equip, que no pensi que triomfarà en un altre", ha explicat.

L'exdirigent blaugrana és de l'opinió que el cercle és perfecte: "Triomfa perquè tot funciona, tot encaixa i l'equip està cohesionat. I si te'n vas a un altre equip tens un equip desencaixat. Els jugadors no són iguals, les coses no són iguals i costa molt aconseguir formar un equip". Per tot això, Núñez recomana "anar canviant peces a poc a poc", encara que des de la perspectiva que en l'actualitat "no hi ha equip al món que pugui amb aquest Barcelona".

Núñez, que se sent "molt estimat pel barcelonisme", ha assegurat amb vista a la final de dissabte que el Barça "està per guanyar i ha de tenir la sort del campió", però ha advertit que els de Guardiola han d'anar amb compte. "Si ens provoquen, no caure-hi. Encara que aquest equip és irrepetible i és molt superior", ha opinat.

stats