Barça
Esports Barça 21/09/2012

L'assemblea de compromissaris coneixerà el Barça que s'imagina Rosell fins el 2016

La directiva presentarà el pla estratègic per als propers quatre anys, i demanarà permís per celebrar un referèndum entre tots els socis per fer un nou Camp Nou

Albert Solé
2 min
Assemblea del Barça

BarcelonaL'assemblea ordinària (16.30 h) l'obrirà, com sempre, el discurs inicial del president del Barça, Sandro Rosell, que farà algunes referències de com s'imagina el Barça en els pròxims anys, però el pla estratègic detallat l'explicaran els quatre vicepresidents i cadascun parlarà de la seva àrea: Javier Faus, del pla econòmic; Jordi Cardoner, del pla social; Josep Maria Bartomeu, del pla esportiu, i Carles Vilarrubí, del pla institucional.

Tot això, però, arribarà després de l'explicació i votació dels comptes del curs passat i els pressupostos de la temporada actual. La 2011-2012 es va tancar amb un rècord d'ingressos, 494,9 milions d'euros, i uns beneficis superiors als previstos inicialment, 48,8 milions –pels 21 de pressupostats–. I pel que fa als números de la temporada 2012-2013, la directiva presentarà una previsió d'ingressos inferior als aconseguits l'any passat, 470 milions, i uns 35,8 de beneficis. Com sempre, aquests dos punts seran aprovats amb una majoria àmplia, i més amb unes xifres tan bones com aquestes.

Permís per fer un referèndum

Un cop acabi l'explicació del pla estratègic fins al 2016 arribarà el torn de la votació important del dia. El club demanarà permís als compromissaris per fer un referèndum sobre què s'ha de fer amb el Camp Nou. Si l'assemblea diu que sí, la directiva es prendrà tot el temps necessari per estudiar quina de les tres opcions que té sobre la taula és la millor i més viable econòmicament: reformar el Camp Nou actual i modernitzar-lo, tot i que amb unes limitacions; construir un estadi nou de zero als mateixos terrenys que ocupa ara a les Corts, o fer un estadi completament nou en uns altres terrenys, a l'entrada de Barcelona, a tocar de la Diagonal.

Quan ho hagi decidit –no es marca cap termini de temps, poden ser anys– llavors la pregunta del referèndum als socis serà si accepten o no l'opció triada.

Ordre del dia

1. Informe del president

Sandro Rosell farà un repàs general de l'estat del club des dels punts de vista econòmic, esportiu i social.

2. Liquidació de l'exercici 2011-2012

Aprovació dels comptes de la temporada passada, que es va tancar amb 48,8 milions de benefici.

3. Pressupost de l'exercici 2012-2013

Aprovació del pressupost d'aquesta temporada, que preveu un benefici de 39,5 M€.

4. Presentació del pla estratègic 2012-2016

Cada vicepresident del club presentarà el pla de futur de la seva àrea (social, esportiva, econòmica i institucional) per al període 2012-2016.

5. Autorització d'un referèndum pel futur de l'estadi

El club demanarà als compromissaris que votin si volen que es faci una consulta oberta a tots els socis sobre el futur del Camp Nou.

6. Propostes dels socis

No se n'ha presentat cap.

7. Informe del Síndic

8. Torn obert de preguntes

stats