BARÇA
Esports Barça 03/06/2013

Neymar: "Messi no es pot comparar amb ningú, vinc a ajudar-lo"

El Barça ha pagat 57 milions pel jugador brasiler, i la seva clàusula serà de 190

Albert Llimós
4 min
Josep Maria Bartomeu, Neymar i Andoni Zubizarreta / JOSEP LAGO / AFP PHOTO

BarcelonaNeymar ja és blaugrana. El jugador brasiler ha estat presentat al Camp Nou i ja ha fet la seva primera roda de premsa com a blaugrana. Neymar defuig comparar-se amb Leo Messi, a qui qualifica com "el mllor". El jugador ha costat 57 milions d'euros i tindrà una clàusula de 190 milions.

"Sóc molt feliç, tinc molta emoció per tenir l'oportunitat de jugar amb tants cracs, com Messi, Xavi o Iniesta. La felicitat és immensa. Avui estic iniciant una nova etapa a la meva vida i si Déu vol tindré moltes alegries i conquestes". "Per mi és com si estigués realitzant un somni del nen Neymar, que sempre havia somiat per assolir-ho", ha afegit el futbolista.

La comparativa amb Leo Messi ha estat present durant la roda de premsa. Neymar defuig fer ombra a l'argentí. "Messi no es pot comparar amb ningú. El millor jugador del món és aquí, és Messi; jo sóc un dels tipus més afortunats per jugar amb ell. Espero seguir ajudant-lo perquè guanyi més pilotes d'or", ha dit Neymar sobre la seva relació amb el nou company, Leo Messi. Neymar ha explicat també que el Barça i el Madrid "són dos grans clubs" i que la decisió va ser personal. "Em vaig deixar portar pel cor, el meu cor era a Barcelona", ha dit el davanter.

Neymar ha dit que l'adaptació "pot ser difícil", tot i que el canvi del Brasil a Barcelona arriba "en el moment idoni". Neymar també ha llançat un repte: "Estic millor en català que en castellà, a veure si puc accelerar l'aprenentatge del català". L'ex del Santos ha reconegut que Alves ha estat "culpable" del seu fitxatge pel Barça: "Sempre parlava molt bé del Barça".

Neymar ha confirmat que ja ha tingut una conversa telefònica amb Tito Vilanova i que encara no ha parlat amb l'argentí Leo Messi. El brasiler no ha volgut dir quin número portarà la temporada que ve, ni tampoc la seva preferència de dorsal. L'ex del Santos ha negat que passés la revisió mèdica amb el Madrid l'any 2011. El jugador ha estat taxatiu a l'hora d'especificar la seva voluntat futura. "M'encanta el futbol, vull fer màgia amb la pilota, si cal jugaré de porter", ha espetat.

El vicepresident esportiu, Josep Maria Bartomeu, ha estat l'encarregat d'explicar les xifres del traspàs i l'evolució de les negociacions. Bartomeu ha reconegut que el fitxatge va ser una petició "del cos tècnic el 2011". El directiu ha explicat la clàusula que tindrà Neymar, que serà de 190 milions, i el cost total de l'operació, que ha pujat als 57 milions d'euros. En aquests 57 milions s'hi inclouen els 10 que va anticipar el Barça la temporada passada per assegurar-se el traspàs. El Barça els pagarà en 3 anys.

Bartomeu ha detallat que aquests 57 milions se'ls reparteixen quatre empreses: TEISA, DIS, N&N i el Santos. "Sense cap intermediari, sense cap agent, una negociació directa, com sempre hem fet", ha explicat Bartomeu per explicar que ningú més ha cobrat d'aquest traspàs. A banda dels milions que ha pagat el Barça per incorporar un futbolista que acabava contracte el 2014, el Barça ha afegit també que s'hi ha de sumar la disputa de dos amistosos: un al Brasil i un altre al Camp Nou. Bartomeu ha afegit que el Santos "té molts números" de ser el rival del Gamper. El vicepresident esportiu ha anunciat que el preu de l'operació s'ha incrementat per l'interès d'altres entitats, com ara el Reial Madrid. "És cert que la intromissió d'aquest club o d'altres clubs ha fet pujar 17 milions la nostra previsió. No ens importa", ha sentenciat Bartomeu.

Sobre la resta d'operacions que han d'abordar aquest estiu, Bartomeu ha estat taxatiu en assegurar que els 17 milions de més que s'han hagut de pagar per Neymar (la previsió feta era de 40) no variarà els plans del club. "Podrem fer el que volem fer", ha dit el directiu. El membre de la junta ha reconegut que la previsió inicial era que arribés a Barcelona el 2014.

Per la seva banda, el director esportiu del Barça, Andoni Zubizarreta, ha lloat la faceta esportiva del nou fitxatge blaugrana. "Agrair-li que hagi escollit el Barça. És un plaer i una responsabilitat. També per a tu. És un públic exigent, calent", ha dit Zubizarreta a Neymar. El director esportiu ha explicat part d'un informe que la secretaria tècnica va fer de Neymar l'any 2011. "El primer informe que es va fer a la secretaria tècnica de Neymar va ser després del Mundial sub-20 al Perú. És un informe del 31 de gener del 2011. És un jugador que es posa l'equip a l'esquena. No diré els elements que cal millorar, però és un jugador que no té una ubicació exacta al camp, té u contra u, té gol, capacitat per combinar. No el pot l'entorn ni la responsabilitat. És un dels talents més grans de la seva edat", ha explicat Zubizarreta sobre l'informe que es va fer al Barça fa dos anys. Sobre la possibiltat que Neymar llueixi el dorsal 11 de Thiago, Andoni Zubizarreta ha estat rotund: "Ja ho veurem, l'11 el porta Thiago, en gaudeix Thiago".

La roda de premsa de Neymar ha estat el darrer acte d'un dia llarg per al jugador brasiler. Després de passar-se tota la nit volant des de Rio de Janeiro, el jugador ha aterrat a Barcelona passada la una del migdia. Després d'un primera sessió fotogràfica, Neymar ha fet les proves mèdiques i a la tarda ha signat el contracte que el lliga al Barça les properes cinc temporades. A les 18.36 ha arribat el gran moment. El jove jugador de 21 anys ha sortit a la gespa del Camp Nou amb la samarreta blaugrana, sense dorsal. Neymar s'ha dirigit al públic de l'estadi –56.500 persones segons el Barça–, en català per donar les gràcies i mostrar els seus sentiments. "Bona tarda a tothom. Estic molt content de ser jugador del Barça. Estic molt emocionat, molt feliç", ha dit el brasiler. Després, ja en portuguès, ha llançat un missatge conciliador amb Leo Messi. "He vingut aquí per sumar i per ajudar Messi a seguir sent el millón del món".

stats