BARÇA
Esports Barça 19/02/2013

Diverses ONG demanen al Barça que no viatgi a Israel i Palestina

El president del Barça, Sandro Rosell, i el vicepresident Javier Faus viatjaran a Israel i Palestina després del partit d'aquest dimecres a Milà

Efe
2 min

MadridLa Xarxa Solidària contra l'Ocupació de Palestina (RESCOP, en les seves sigles en castellà), que aglutina 36 organitzacions propalestines, incloses ONG com Solidaritat Internacional o Acsur, ha demanat aquest dimarts al Barça que no viatgi a Israel i Palestina que i "trenqui" totes les seves relacions amb les institucions israelianes.

En un comunicat difós aquest dimarts, la RESCOP es refereix al viatge que el president del Barça, Sandro Rosell, i el vicepresident Javier Faus realitzaran a Israel i Palestina del 21 al 23 de febrer, just després del partit que el club blaugrana jugarà contra el Milan aquest dimecres en l'anada dels vuitens de final de la Lliga de Campions. A Israel, la junta blaugrana té previst reunir-se amb el president israelià, Shimon Peres, i visitar les ciutats de Tel Aviv i Jerusalem, mentre que a Ramal·lah es veuran amb Mahmud Abbas, president de l'Autoritat Nacional Palestina.

En la nota, la RESCOP demana que el Barça "posi fi a totes les activitats de normalització que porta a terme i l'equidistància que manté entre la potència ocupant israeliana i el poble palestí ocupat". Així mateix, demana al club que respongui a la crida de la societat civil palestina i "trenqui totes les seves relacions amb les institucions israelianes. Aquesta és la millor contribució que pot fer el club a una pau justa a Palestina".

El Moviment 'Boicot, Desinversions i Sancions a Israel' de Catalunya i la RESCOP agreguen, en el comunicat, que "deploren" aquesta visita, perquè "només serveix als interessos d'Israel per presentar-se davant el món com un país 'normal'".

"El Barça demostra amb la seva política cap a Palestina que encara està atrapat en la lògica dels Acords d'Oslo del 1993, que van donar un fort impuls a les activitats de normalització entre israelians i palestins, especialment durant els anys 90", opinen. Però, conclouen, dues dècades després de la signatura dels acords, la dramàtica realitat a Palestina demostra que aquestes iniciatives de "pau" i "coexistència" han "fracassat totalment, tot i la quantitat ingent de diners que li han dedicat les potències occidentals i també Israel".

stats