BARÇA
Esports Barça 27/10/2020

Més que una Moció recorrerà al Tribunal Català de l'Esport si Bartomeu no convoca avui el vot de censura

La plataforma espera d'aquest estament esportiu una "resolució ràpida" en 24 hores

i
Martí Molina
4 min
Els impulsors de la moció de censura contra Bartomeu

BarcelonaMés que una Moció havia donat de marge fins a aquest dimarts a les 9 del matí perquè el Barça convoqués formalment el vot de censura. Com que això no ha passat, la plataforma ha emprès accions per forçar que el president Bartomeu convoqui els socis a les urnes els dies 1 i 2 de novembre. L'objectiu és arribar al Tribunal Català de l'Esport, perquè sigui aquest estament esportiu qui insti el club a complir amb la data límit de convocatòria del referèndum. Els portaveus de Més que una Moció justifiquen que han optat per aquesta via per aconseguir "una resolució ràpida" que podria arribar en 24 hores. D'aquesta manera, afegeixen, s'evita recórrer a un tribunal convencional perquè el cas no s'eternitzi als jutjats.

Però la plataforma encara no ha remès l'escrit al Tribunal. El primer pas ha sigut enviar una carta al Barça en què denuncia l'incompliment dels estatuts i dona com a termini màxim aquest dimarts perquè la directiva posi en marxa el protocol de votació. Si a les 00.00 h del dimecres 28 no s'ha fet res, recorreran al Tribunal. A més, la plataforma no descarta recórrer a altres estaments per reforçar la seva denúncia. Un punt que estan revisant els advocats de Més que una Moció.

Aquest document, al qual ha tingut accés l'ARA, enumera els passos que s'havien de seguir per tirar endavant el vot de censura i que el club no ha portat a terme. Entre d'altres, l'anunci de la data de celebració, que s'havia de publicitar en un diari de difusió generalitzada, en una tramesa directa als socis i a la web del club. "Cap d'aquests passos no s'ha fet". A més, assegura que és "fals" que el Procicat no autoritzés la votació, ja que "el dia 25 d'octubre la Generalitat va comunicar que no hi havia cap impediment legal" per tirar-la endavant. El text conclou amb una reflexió: "Els estatuts del club són per complir-los. Imaginem que a les eleccions catalanes, que han de ser per perceptiu legal el 15 de febrer, el president del Parlament diu que les demora quinze dies? Les normes són per complir-les, i més quan s'ha tingut temps més que suficient per aplicar-les".

El text s'envia al club l'endemà de la compareixença de premsa en què la plataforma va presentar els cartells a favor del sí (a la destitució de la directiva) i va fer una crida a aconseguir socis voluntaris per fer d'interventors. "La xifra ideal seria tenir-ne entre 300 i 400. Alguns ja s'han apuntat", expliquen. No han detallat, però, el pressupost d'aquesta campanya, tot i que asseguraven que serà "de mínims", ja que no tenen gaire capital per pagar-la. El Barça i els promotors de la moció de censura estan jugant al gat i a la rata. El club està dilatant al màxim la votació, mentre que la plataforma fa pressió amb la campanya i la denúncia.

Dilatar el procés

El gran debat, en el cas que Bartomeu –sigui per voluntat pròpia o per imperatiu legal– convoqui els socis, és si finalment es podrà votar o no. D'acord amb els estatuts, la votació havia de ser com a molt tard a principis de novembre. La directiva, però, ha estat dilatant el procés al màxim, intentant que per la pandèmia sigui el govern de la Generalitat qui finalment digui que no es pot votar per raons sanitàries. De fet, aquest mateix dilluns el club ha enviat una carta al vicepresident, Pere Aragonès, en què demana la suspensió de la votació, segons ha avançat RAC1. Fins ara la resposta, tant de la Generalitat com del Procicat, ha sigut contundent assegurant que es podia votar.

Inicialment el club havia proposat una votació en diferents seus i durant dos dies (1 i 2 de novembre), per evitar aglomeracions. El Procicat, però, demanava que s'afegissin més seus de votació. Però la setmana passada hi va haver un gir. La directiva, a través del vicepresident Jordi Cardoner, va dir que "no hi ha temps per preparar aquesta nova logística". Com a conseqüència, aquest dilluns feien una última proposta, en què el Camp Nou seria l'única seu de votació. "És molt trist que el Barça demani a la Generalitat que no autoritzi el vot. Si la directiva no vol votar, que no convoqui els socis i que s'atingui a les conseqüències", respon Duch, que afegeix que "no s'entén que d'una proposta inicial de 12 seus es passi finalment a una proposta d'una seu única". "És la violació més flagrant dels estatuts de la història del Barça"

Pendents de la Generalitat

Des de Més que una Moció creuen que la Generalitat no s'oposarà a la votació, ja que el toc de queda no els afecta. "Ni votarem en bars, ni en restaurants, ni a les 12 de la nit. Per tant, podem votar perfectament". I conclouen que si el Barça argumenta que no ha tingut temps per preparar la logística, "la resposta és fàcil: haver-s'hi posat abans". Per acabar, i davant la possibilitat que hi hagi un confinament de cap de setmana, Duch i Faura responien que tampoc els afectaria. "Si no es pot votar el diumenge dia 1, es pot fer el dia 2 perfectament, que és laborable". "La Generalitat ha repetit en diferents ocasions i per diferents responsables que no hi ha cap impediment sanitari perquè es pugui votar. La pandèmia que estem vivint no pot evitar els mecanismes democràtics. S'ha votat a Xile, es votarà a Bolívia, als Estats Units...", va concloure.

stats