BARÇA

El Barça decideix recórrer la sentència de l'acció de responsabilitat contra Laporta i la seva junta

Un cop hi hagi sentència, el Barça convocarà una assemblea per decidir com actuar i demanarà al jutge que no s'executi la sentència dels avals

La junta directiva del Barça ha decidit recórrer la sentència del jutge Martínez Borrego o no. Finalment, el club ha decidit presentar recurs d'apel·lació a l'Audiència Provincial. "De les onze estimacions, vuit, el jutge les estima favorables al club", ha dit Bartomeu, que ha afegit: "Volem que es reflecteixi la imatge fidel del club".

Bartomeu ha dit que s'han pres dos grans decisions més: "Renunciem als avals que s'estan executant a instàncies de la demanda de Vicenç Pla. Volem alliberar els directius i les famílies, no volem que tinguin el patiment que estan patint. És una decisió justa", ha dit, en referència al fet que vuit exdirectius haurien d'avalar 23,2 milions abans abans d'acabar l'any: "Som beneficiaris i podem renunciar". "Quan arribi la sentència, la seva execució la sotmetre'm a una assemblea extraordinària. L'execució no la prendrà la junta", ha afegit Bartomeu, que ha descartat que aquesta assemblea es fes abans de recórrer, perquè sigui el soci compromissari qui decideixi si cal seguir als jutjats: "El mandat de l'assemblea del 2010 era tirar endavant l'acció de responsabilitat i és el que estem fent; els costos judicials, per descomptat, els paga el Barça".

"La sentència és bona pel club, però hi ha tres apartats que volem aclarir-los millor", ha reflectit. "Als socis que van anar a l'assemblea del 2010, que estiguin tranquils. El club no ha maquillat, no ha mentit, els comptes eren correctes", ha dit l'actual màxim mandatari blaugrana.

"No anem en contra de ningú, ho pensem així", ha sentenciat Bartomeu al final del seu parlament i, posteriorment, ha dit que a la junta hi ha hagut molt de debat perquè no tothom pensava igual. "Hi ha debat, la meva decisió no ha canviat (respecte el 2010)", ha explicat: "Ens agrada aglutinar, estem fent les coses amb criteri".

"El 2010 va rebre un club amb molt endeutament, una situació econòmica molt negativa. Hem reduït el deute en 141 milions d'euros. Podem fer inversions importants, tenim un repte important que és l'Espai Barça", ha dit: "Del 2010 a ara la millora és espectacular".

El president Bartomeu ha posat èmfasi en la partida de Sogecable, que el jutge ha desestimat, i això va fer que el mandat de Joan Laporta acabés amb beneficis. "El prejudici pel club són 30 milions. No hi ha hagut prou documentació. Estàvem jutjant una fotografia a 30 de juny de 2010", ha dit. "Aquests dies amb Laporta no he parlat, tampoc amb Rosell", ha matisat.

La reunió, que es va convocar dimecres després de conèixer que el jutge havia decidit desestimar la demanda del Barça contra la junta encapçalada per Joan Laporta, ha començat a les 12 i acabat cap a les 14.30. Hi han assistit tots els directius, exceptuant Carles Vilarrubí, vicepresident institucional –està de viatge– i Didac Lee, directiu responsable de noves tecnologies, que no ha acudit al Camp Nou per motius professionals. El directiu responsable de la secció de bàsquet, Joan Bladé, ha arribat en la recta final de la reunió, i el primer en marxar ha estat Josep Ramon Vidal-Abarca.

Després de la reunió, en què Vilarrubí ha comunicat per carta que ell preferiria no recórrer la sentència, el mateix Bartomeu ha pres la paraula en una roda de premsa on hi eren deu directius, entre ells els vicepresidents Javier Faus, Manel Arroyo i Jordi Cardoner.