Barça
Esports Barça 26/10/2012

Tito Vilanova: "El Rayo és un equip molt atrevit. No tindrem una sortida de la pilota fàcil"

El tècnic creu que la d'aquest dissabte serà "la sortida més difícil" que el Barça ha tingut fins ara i evita polemitzar amb el premi Príncep d'Astúries: "El premi és prou important com perquè Xavi hi vagi un dia abans del partit"

Natalia Arroyo
2 min
Tito Vilanova, a la sala de premsa de la Ciutat Esportiva

BarcelonaTito Vilanova ha començat la roda de premsa elogiant el joc del Rayo Vallecano, pròxim rival del Barça aquest dissabte. "El camp del Rayo sempre ha sigut un camp complicat. Serà la sortida més difícil fins ara. Paco Jémez està fent una molt bona feina. El Rayo és un equip molt atrevit. No tindrem una sortida de la pilota fàcil, els tindrem a sobre en totes les jugades", ha explicat. De fet, el tècnic del Rayo ha assegurat en roda de premsa que no renunciarà al seu estil per enfrontar-se al Barça perquè, si planteja el partit a només defensar com el Celtic, se li cauria "la cara de vergonya".

Preguntat per com està defensant l'equip, Vilanova ha reiterat el discurs dels últims dies. "Sí que és cert que ens han marcat gols. Però si tu mateix te'n fas quatre, és lògic que la xifra de gols pugi. Però crec que els jugadors s'estan adaptant bé a les posicions".

Un cop més, Vilanova ha confirmat la confiança que té en Marc Bartra, que contra el Celtic va disposar dels primers minuts de la temporada. "Ho puc dir més alt però no més clar. Tornaré a repetir el que vaig dir: no faria jugar Bartra en Champions si no cregués que farà un bon partit". I, preguntat per Alexis, ha reconegut que el xilè necessita un gol per "tenir més confiança". "Als entrenaments treballa molt. És un jugador jove, però ja ha passat amb altres jugadors aquesta temporada. Es dubta del seu rendiment però al final el més important és que segueixi entrenant-se amb les mateixes ganes que té ara".

Sobre la sanció a Mascherano, a qui el Comitè d'Apel·lació no ha retirat l'expulsió, Vilanova ha reconegut que ja s'esperaven la decisió i han fet un entrenament amb més càrrega física per a l'argentí, en previsió de la seva absència a Vallecas.

Xavi Hernández i Iker Casillas rebran aquest divendres el premi Príncep d'Astúries a l'Esport. "Hi ha altres esportistes que també mereixerien aquest premi però, després de la tensió dels últims clàssics, ells dos han posat la tranquil·litat". Vilanova ha afegit que no influirà que el migcampista viatgi a Oviedo un dia abans d'un partit. "El premi és prou important com perquè hi vagi", ha apuntat.

El tècnic del Barça no s'atreveix a valorar quan es recuperarà totalment Gerard Piqué, lesionat des de fa més d'un mes, però ha reconegut que "cada dia va millor". I, preguntat per la Pilota d'Or, ha repetit que no vol fer campanya en favor de ningú.

Que David Villa no estigui tenint més minuts, és lògic després de la greu lesió del davanter asturià. "També a la selecció espanyola l'estan introduint poc a poc en la dinàmica", ha explicat.

"Aquesta primera eliminatòria de la Copa del Rei és un dels partits als que més por li tinc –ha apuntat Vilanova, en ser preguntat per l'Alabès–. Si no ho fas bé, et poden marcar per a tota la temporada. Serà un partit complicat, coneixem molt bé l'entrenador de l'Alabès, Natxo González, dels seus anys al Sant Andreu. Per coses de la vida està entrenant a Segona B tot i que té nivell per estar més amunt".

stats