Barça
Esports Barça 26/07/2015

El United frustra el segon test de pretemporada d'un Barça massa generós (3-1)

Rooney obre el triomf anglès amb un gol de cap en un córner al minut 7 i Lingard remata la feina al minut 64. Januzaj fa inútil una volea de Rafinha al 90

Luis Suárez xuta davant l'oposició de Daley Blind / JOHN G. MABANGLO / EFE

BarcelonaEl Barça ha sumat aquest dissabte 90 minuts més a la seva preparació de pretemporada pels Estats Units, amb el segon partit amistós de la Internacional Champions Cup que ha perdut contra el Manchester United per 3-1 al Levi’s Stadium de San Francisco. Un gol de Wayne Rooney, de cap a la sortida d’un córner, ha fet anar els blaugranes a remolc des del minut 7 i un segon de Lingard al 64 ha acabat de fer-lo trontollar. El gol de Rafinha al 90 ha acabat sent inútil, perquè en la següent acció, Januzaj ha tornat a posar a dos gols de diferència als de Van Gaal. Malgrat el resultat, la posada en escena dels homes de Luis Enrique ha deixat alguns detalls positius en atac, tot i que ha destapat un excés de facilitats a l'àrea pròpia.

Encara amb les absències de pes de Messi, Neymar, Alves o Mascherano, el Barça ha saltat a la seca gespa de San Francisco amb un onze format per Ter Stegen a la porteria, Adriano, Piqué, Vermaelen i Jordi Alba en defensa, Busquets, Iniesta i Sergi Roberto al mig del camp, i Pedro, Rafinha i Luis Suárez en atac. Les peces s'han mogut al segon temps, especialment a partir de l’hora de joc, amb l’entrada de Masip, Rakitic, Bartra o Mathieu, a més dels joves de l’expedició com Halilovic o Gumbau. Ha sigut, també, quan Van Gaal ha fet sortir la seva segona alineació, menys titular, per acabar d’exagerar el paper reactiu amb què s’ha anat movent al llarg de la major part del matx.

Des dels primers compassos, el Barça ha demostrat el seu desig de seguir sent un equip intens sense pilota, poc permisiu en fase defensiva. Els de Luis Enrique han arrencat amb força i fins i tot Suárez ha disposat d’una bona ocasió per encetar el marcador, amb un llançament de falta que ha picat la base del pal defensat per De Gea. Però en la primera acció de córner concedida pels blaugranes, Rooney s'ha desfet del tou marcatge d’Adriano per batre Ter Stegen amb un fàcil remat de cap des de l’àrea petita.

El marcador ha radicalitzat el rol de cada equip i el Barça ha carregat el pes del partit, però no ha acabat de trobar el ritme alt que li obrís forats efectius en la defensa anglesa. La mobilitat blaugrana per dins, sobretot d’un Pedro molt actiu, era interessant, però ha costat alimentar Suárez prop de l’àrea.

La segona part, amb l’experiment de Sergi Roberto fent de lateral dret, ha mantingut la tònica d’un Barça que fregava el gol, però no concretava les seves ocasions, malgrat els intents de Rakitic o Sandro. En una ràpida acció del United ha arribat el segon gol que ha descartat la opció del triomf. De res ha servit el cop d'honor de Rafinha, que ha engaltat una volea que dibuixava un esperançador 2-1, perquè en la següent jugada, Januzaj ha deixat assegut en evidència la defensa blaugrana per tornar a foradar la porteria catalana.