BARÇA

Víctor Font presenta el seu projecte de futur per al Barça

Sota el lema 'Sí al futur', l'empresari català ha explicat quines haurien de ser, des del seu punt de vista, les línies mestres del model de club

Víctor Font ha presentat aquest dimarts a Granollers el seu projecte de futur per al Barça. Sota el lema 'Sí al futur', l'empresari català ha explicat les línies mestres de la seva proposta, pensada perquè el club "sigui competitiu a mitjà termini".

Es tracta d'un projecte que ha d'acabar desembocant en una candidatura, però que difícilment serà aquest estiu. "No és el mateix un projecte que una candidatura. Nosaltres tenim un projecte. Tenim les idees, però no podem garantir que les compliríem aquest estiu. Per tant, si les eleccions són aquest juliol, no ens presentarem".

Víctor Font ha explicat que l'any 2010 ja va formar part de la candidatura que va idear Ferran Soriano per a les eleccions a la presidència del Barça. Candidatura que va acabar encapçalant finalment Marc Ingla i per a la qual va treballar durant tres mesos.

"Tinc un projecte per al Barça. És un projecte que no neix únicament de la passió que sento pel Barça, sinó també molt mogut per una inquietud i una visió que considera que estem en un moment excepcional. Creiem, jo i els que formem part del projecte, que el Barça necessita un projecte no convencional. Volem que els socis segueixin sent els propietaris. Però cal un canvi. Perquè creiem que hi ha un risc real que, d'aquí 10 anys, el Barça no estigui competint a gran nivell arreu del món", ha dit Font.

Per a l'empresari, cal una reformulació dels ingressos. "El soci, que és el propietari, no té capacitat per suportar les necessitats econòmiques. Calen altres fonts d'ingressos. Avui en dia, els clubs basen els seus ingressos en tres o quatre grans contractes, com el de televisió, la samarreta i el patrocinador principal. Nosaltres considerem que hem de vendre directament als aficionats".

D'altra banda, considera que és clau treballar en l'aspecte esportiu. "Avui encara vivim del rèdit, de les llavors que va plantar Johan Cruyff a principis dels 90. Per tant, o tenim la capacitat d'invertir i evolucionar a mitjà termini, o hi ha el risc que quan aquesta generació de futbolistes no hi sigui, patim".

En l'aspecte econòmic i de futur, Víctor Font considera que és "necessari replantejar el tema dels avals". Per a ell, aquesta exigència limita la junta directiva perquè "pren decisions sense risc, a curt termini, pensant en la possibilitat d'estalviar-se els avals en el futur. I això limita la capacitat de créixer".

Els diners, però, no ho són tot. Per a l'empresari, és molt important que el club estigui gestionat per persones amb experiència en l'àmbit empresarial i futbolístic i que coneguin el club. "Quanta gent, que forma part de la directiva, té coneixement real del món del futbol? Creiem que també és imprescindible que la directiva estigui formada per persones amb experiència en multinacionals, que és el model de club. I també és necessari que la junta conegui el club. Per això, per exemple, considerem que és necessari convidar expresidents a formar part del consell del club".

"Pensem que la junta directiva ha d'estar al cent per cent centrada a fer tasques de consell d'administració. Prendre grans decisions i fer tasques de representació, però no entrar en el dia a dia. Això és poc funcional i molt negatiu. Per tant, per sota de la directiva cal tenir una estructura molt professionalitzada, amb els millors executius i la màxima solvència perquè puguin gestionar el dia a dia", ha afegit.

Font ha explicat que no té previst entrar a formar part de cap candidatura, i que si es confirma que les eleccions són aquest juliol ("no és que tingui dubtes, però encara no s'han convocat i coses pitjors han passat", ha aclarit), es dedicarà a seguir treballant en el seu projecte i que no farà "oposició en el sentit negatiu".

L'empresari ha tancat el seu discurs reiterant que és necessari un projecte com el seu per al futur, i ha indicat que clubs com el Manchester City o el PSG "ja estan fent les coses bé" i que considera que "seran grans competidors en el futur".

Més continguts de