BARÇA
Esports Barça 10/07/2015

Arda: "Els sis mesos sense jugar passaran ràpid, esperaré"

El turc ha estat presentat com a nou jugador de l'equip de Luis Enrique

A.l. / M.m.
2 min
Arda Turan, firmant el contracte acompanyat de Ramon Adell, president de la junta gestora

BarcelonaEl Barça ha presentat aquest divendres el segon fitxatge de la temporada, el turc Arda Turan, que ha arribat al club català després de pagar 34 milions fixes i 7 més en variables. "Tenia moltes ofertes, però si ve el Barça, ho havia de rebutjar tot. Els sis mesos sense jugar passaran ràpid, esperaré", ha dit el turc, que ha rebutjat venir a Barcelona per suplir Xavi Hernández, que ha marxat a Qatar per tancar la seva carrera. "Tot i que estigui a casa, al jardí, vull jugar. Quan m'he posat la samarreta del Barça m'he posat nerviós", ha afegit sobre aquesta llarga espera. "Vull adaptar-me", ha dit per tancar la porta a una sessió.

Trucada de Luis Enrique

"Luis Enrique m'ha trucat, i això m'ha agradat", ha reconegut Arda, que ha qualificat d'especial el seu anterior tècnic Diego Pablo Simeone, evitant comparar l'argentí amb Luis Enrique perquè encara no hi ha treballat. Això sí, el turc ha negat que deixés l'Atlètic de Madrid per discrepàncies amb la manera de treballar de Simeone, i la seva exigència en els entrenaments. "No m'he sentit mai cansat, m'ha agradat sempre patir per guanyar", ha assenyalat.

"Messi és el millor jugador del món, però el meu ídol és Iniesta. Luis Enrique haurà de decidir, jo jugaré on em digui l'entrenador", ha afegit l'exmatalasser, que ha explicat que Iniesta li va enviar un missatge de benvinguda: "M'han acceptat com una família".

Un dels reptes de Turan serà adaptar-se al sistema de joc del conjunt blaugrana, molt diferent al que practicava l'Atlètic de Madrid. "El Barça és un equip que té molt la pilota, és un altre sistema, m'hauré d'adaptar. Vinc a guanyar-ho tot", ha explicat Arda. El futbolista ha recordat l'episodi de la bota que va llançar a un assistent en un partit contra el Barça, "va ser una equivocació". "L''ardaturanisme' és una filosofia, una cultura, un pensament", ha explicat quan se li ha preguntat pel que va representar la seva figura al Vicente Calderón.

Al Camp Nou

El jugador ha comparegut davant dels mitjans després de signar el nou contracte que el lliga al Barça les properes cinc temporades, i posteriorment ha saltat a la gespa del Camp Nou, on ha fet els tradicionals tocs amb la pilota i un petó a l'escut. Arda ha rebut l'ovació d'uns 6.000 aficionats que l'esperaven des de la segona graderia de tribuna. Els migcampista els ha correspost regalant-los algunes pilotes.

stats