ESPORTS
Esports  /  Barça 09/04/2020

Sis directius dimiteixen i deixen més sol Bartomeu

En cinc anys han canviat 4 directors esportius i 7 vicepresidents

Toni Padilla
3 min
Sis directius dimiteixen deixant més sol Bartomeu

BarcelonaJosep Maria Bartomeu cada cop es queda més sol. Sis directius van presentar la seva dimissió amb una carta conjunta crítica amb la gestió del president, que segueix decidit a tirar endavant malgrat que alguns dels directius que marxen són cares amb molt de pes, com Maria Teixidor, que havia liderat amb èxit el projecte del Barça femení. Els directius que marxen són Emili Rousaud, Enrique Tombas, Silvio Elías, Josep Pont, Jordi Calsamiglia i Teixidor. Rousaud, Tombas, Elías i Pont havien rebut una trucada de Bartomeu que els convidava a marxar. I després de pensar-s’ho molt van decidir fer el pas davant de notari, publicant de pas una carta dedicada als socis. “Hem de remarcar el nostre desencís pel desafortunat episodi de les xarxes socials, conegut com a Barçagate, del qual vam ser coneixedors a través de la premsa. Demanem aquí que una vegada es presenti el resultat de l’auditoria encarregada a PWC, es depurin responsabilitats així com l’eventual compensació patrimonial que correspongui. Com a últim servei al nostre club, recomanem que tan aviat com les circumstàncies ho permetin es convoquin unes noves eleccions que permetin, amb tota l’auctoritas, gestionar el club de la millor manera possible davant els importants reptes de futur més immediat”, defensen en un escrit dedicat als socis.

Bartomeu, però, segueix decidit a no plegar. Quan el 23 de gener del 2014 Sandro Rosell va decidir dimitir, Josep Maria Bartomeu es va trobar al capdavant del Barça sense haver-ho planificat. L’actual president ha explicat molts cops que s’ho passava millor quan era vicepresident, però ha anat aprenent com fer de president sumant victòries al terreny de joc i derrotes a fora. En diferents moments, directius del club han donat gairebé per fet que Bartomeu plegaria abans d’hora. Però passen els mesos i segueix decidit a esgotar el seu mandat, fins al juny del 2021.

Rosell va dimitir quan era investigat dins del cas Neymar, una dimissió que no va acabar de quedar clara ni tan sols per a la major part dels seus directius, que es preguntaven sense resposta quina era la veritable raó d’aquella decisió de Rosell. Si part de la directiva no va entendre per quina raó marxava Sandro Rosell, ara molts directius no entenen per quina raó segueix Bartomeu, que ha vist com la pressió de ser president l’acaba afectant també en la vida personal. El desgast, sumat a l’escàndol del Barçagate, va portar molts directius a pensar que Bartomeu finalment es rendiria. Però tot el contrari, els directius que li van dir durant la reunió de la junta de fa unes setmanes a Sant Just Desvern que havia arribat el moment d’avançar les eleccions i, per tant, de marxar, han vist com el president els defenestrava. Bartomeu, doncs, ja ha vist com canvien set vicepresidents en cinc anys.

El primer que va marxar va ser Javier Faus, vicepresident econòmic, que va abandonar el club després de les eleccions del 2015 per centrar-se en la seva feina, molt tocat per haver-se barallat públicament amb Lionel Messi, que va dir de Faus que “no en tenia ni idea de futbol”. El 2016 va marxar la vicepresidenta econòmica Susana Monje, que no compartia bona part de les decisions dels seus companys de junta. El 2017 va arribar el torn del vicepresident de relacions institucionals Carles Vilarrubí, que va marxar el dia 1 d’octubre al considerar que el club s’equivocava jugant un partit el dia del referèndum sobre la independència. Un dels canvis menys traumàtics va ser el del vicepresident de màrqueting Manel Arroyo, que va marxar per centrar-se en la seva feina a Dorna, l’empresa que gestiona el Mundial de motociclisme. El 2019 va marxar el vicepresident esportiu Jordi Mestre, insatisfet pels canvis en la seva àrea. Una àrea, l’esportiva, en què del 2015 al 2019 es van veure quatre directors esportius: Andoni Zubizarreta, Robert Fernández, Pep Segura i, finalment, Éric Abidal.

stats