Barça-Athletic
Esports Barça 21/02/2011

L''As' esborra un defensa per deixar Alves en fora de joc a la jugada del primer gol del Barça

El diari analitza la jugada del gol i conclou que el brasiler estava en posició irreglamentària. El defensa que validava l'acció no apareix a la foto en l'edició de paper

Albert Castellví
1 min
La imatge manipulada de l''As': hi falta el segon defensor

BarcelonaEl primer gol d'ahir del Barça davant l'Athletic de Bilbao va estar envoltat de polèmica, ja que Alves va arrencar en posició dubtosa abans de fer la centrada que serviria a Villa per avançar els blaugranes en el marcador. La revisió de l'acció, però, evidenciava que un jugador bilbaí, al centre de la defensa, es trobava uns centímetres més endarrerit que el brasiler del Barça, de manera que la jugada era totalment vàlida.

El diari As, però, en treu la conclusió contrària. Una anàlisi minuciosa de la jugada a la pàgina 18 de la seva edició en paper d'avui demostra clarament que Alves es trobava, per molt poc, en posició de fora de joc. L'explicació d'aquesta contradicció és senzilla: el rotatiu madrileny ha esborrat el jugador basc que trencava el fora de joc. Dels cinc jugadors que formaven la línia defensiva de l'Athletic en aquella acció, a la imatge de l'As només n'apareixen quatre (un dels quals, mig amagat per les lletres del nom de Villa). El cinquè, justament el que validava la posició d'Alves, ha estat esborrat.

El diari Marca també denuncia que el gol va arribar després d'un fora de joc d'Alves, tot i que la imatge que utilitza per denunciar-ho no permet afirmar si la posició del jugador blaugrana era correcta o no. En tot cas, no han eliminat cap jugador.

stats