BARÇA
Esports Barça 12/03/2013

Remuntada històrica contra el Milan en una nit màgica per passar als quarts de final de la Champions (4-0)

Abans del descans, dos gols de Messi igualen l'eliminatòria. Villa i Jordi Alba, a la segona part, han arrodonit un gran partit del Barça contra el Milan

Nuria García
Els jugadors del Barça celebren el segon gol de Messi contra el Milan / ALBERTO ESTÉVEZ / EFE

BarcelonaLa generació de Messi ja té la remuntada històrica que buscava. Era el seu dia, la seva gran oportunitat, i han aconseguit entrar en la història després de superar el Milan 4-0. Després del 2-0 a San Siro, els blaugranes necessitaven fer un gran partit al Camp Nou i així ha estat. Els de Jordi Roura han anat per feina, han tornat a ser el Barça de sempre, han pressionat, han generat ocasions i han intimidat un Milan que pràcticament no ha tingut opcions. El Barça ja és als quarts de la Lliga de Campions, amb remuntada inclosa.

Al Camp Nou aquest dimarts, el Barça ha tornat a ser el Barça. I així ha començat el partit dominant el partit i la possessió de la pilota, amb un Milan esperant al darrere, a l'expectativa, defensant el resultat de l'anada (2-0). Els de Jordi Roura sabien que havien d'anar per feina i així, Messi, als cinc minuts de joc, ha fet el primer. L'argentí ha rebut una pilota al límit de l'àrea i ha fet entrar la pilota per l'escaire. Un autèntic golàs que donava confiança als blaugranes i que feia creure una mica més en la remuntada als aficionats.

El Milan ha volgut reaccionar amb una contra que El Shaarawy ha intentat culminar, però no ha pogut just abans que l'àrbitre no xiulés penal en una caiguda de Pedro a l'àrea milanista després d'un contacte amb Abate (min. 11). El porter visitant, Abbiati, ha hagut de lluir-se per evitar que Iniesta fes el segon gol. Messi ha intentat recuperar el refús, però de cap ha enviat la pilota fora. Més tard, Xavi ha provat sort des de fora de l'àrea, però Abbiati també ha refusat a córner.

El partit ha baixat d'intensitat però la possessió seguia sent del Barça, mentre el Milan tenia dificultats per sortir a la contra. Tot i això, els d'Allegri han perdonat després que Mascherano perdés una pilota i Niang, sol davant de Valdés, enviés la pilota al pal. Del possible empat a un s'ha arribat al 2-0, obra també de Messi. Des de la mitja lluna i després d'una assistència d'Iniesta, l'argentí ha engaltat la pilota que ha acabat al fons de la xarxa (min. 39). La feina pràcticament ja estava feta, els de Jordi Roura ja havien igualat l'eliminatòria. Només calia un gol més per fer realitat la remuntada.

I aquesta diana ha arribat a la segona part. Després d'una recuperació, Iniesta ha passat la pilota a Xavi i el de Terrassa ha vist que Villa estava sol a la punta dreta de l'atac blaugrana. L'asturià, amb l'esquerra, ha rematat per superar Abbiati i situar el Barça als quarts de final de la Lliga de Campions (min. 54).

El Milan, conscient que estava eliminat, ha estirat línies i Allegri ha donat entrada a Robinho, a Muntari i a Bojan. El català ja fet una centrada perillosa que Alba ha defensat a la perfecció per evitar el perill dels visitants, ja que Robinho estava a punt per rematar (min. 81).

Ja en el temps afegit, Jordi Alba ha arrodonit la remuntada i una nit màgica fent el quart gol. Després d'una gran recuperació de Messi, Alba no ha perdonat just abans que l'àrbitre xiulés el final i els jugadors celebressin el triomf sobre la gespa.

BARÇA 4

MILAN 0

Barça: Valdés; Alves, Piqué, Mascherano (Puyol 76'), Jordi Alba; Xavi, Busquets, Iniesta; Pedro (Adriano 83'), Messi i Villa (Alexis 73').

Milan: Abbiati; Abate, Mexés, Zapata, Constant; Montolivo, Ambrosini (Robinho 59'), Flamini (Bojan 74'); Boateng, Niang (Muntari 59') i El Shaarawhy.

Gols: 1-0 (5') Messi. 2-0 (39') Messi. 3-0 (54') Villa. 4-0 (92') Jordi Alba.

Àrbitre: Viktor Kassai (hongarès). Targetes grogues: a Boateng (21'), Pedro (40'), Flamini (45'), Mexés (53').