PRIMERA DIVISIÓ
Esports Barça 01/12/2012

El Barça busca aconseguir el millor inici de lliga de la història amb un ull posat al derbi de Madrid

Tito Vilanova ni disposa de Bartra, Alves i Alexis Sánchez per rebre un Athletic en hores baixes

Efe
2 min
Sí: Lionel Messi. No: Mauricio Pochettino

BarcelonaBuscar la tretzena victòria en catorze partits i aconseguir així la millor arrencada de la història de la Lliga és l'objectiu del Barça davant l'Athletic, en una jornada en la qual els blaugranes estaran pendents del derbi que el Reial Madrid i l'Atlètic jugaran a continuació. Mentrestant, l'equip basc intentarà donar la sorpresa i reforçar així la seva autoestima en un dels millors aparadors possibles, encara que a priori es tracti d'un escenari poc propici tant per la qualitat del rival com pels resultats acumulats els últims anys, ja que ha patit vuit derrotes consecutives al Camp Nou.

A més de la possibilitat de batre el rècord que el Barça de Tito Vilanova comparteix amb el Reial Madrid de la temporada 1991-92, entrenat per Radomir Antic, el partit tindrà un altre al·licient: veure si l'argentí Leo Messi, que ha fet 82 gols des del començament d'any ençà, segueix acostant-se a la marca de 85 dianes establerta per l'alemany Gerd Müller el 1972.

Pel partir de demà Vilanova té les baixes per lesió dels defenses Dani Alves i Marc Bartra i del davanter Alexis Sánchez, però el retorn de Piqué i Puyol al centre de la defensa ha millorat les seves prestacions en aquesta zona i el gran moment de Messi i d'Andrés Iniesta -candidats a la Pilota d'Or juntament amb Cristiano Ronaldo- li permeten mantenir una enorme capacitat ofensiva. Davant l'Athletic, Vilanova podria repetir l'equip que tan bones sensacions va causar contra el Llevant. Montoya podria substituir el lesionat Alves, i Piqué, Puyol i Alba podrien completar la defensa.

Al centre, podria alinear Busquets, Xavi i Cesc. Iniesta podria jugar per l'esquerra amb llibertat de moviments, mentre que Pedro podria acompanyar Messi en atac.

Per la seva banda, l'Athletic està pendent de l'estat físic d'Andoni Iraola, un dels fixos en les alineacions de l'argentí Marcelo Bielsa, que és dubte seriós a causa d'uns problemes físics a la cama dreta que el van obligar a retirar-se abans de temps a la sessió de dijous. Si es confirmés la seva baixa, Óscar de Marcos podria ser el substitut del defensa internacional en un equip al qual podrien tornar Ibai Gómez, per ocupar la banda esquerra de l'atac desplaçant al centre Iker Muniain, i també Aritz Aduriz, màxim golejador nacional del campionat amb vuit gols.

El davanter donostiarra es va perdre per sanció l'últim partit de Lliga i tornarà a ser la referència ofensiva de l'Athletic en detriment d'un Fernando Llorente que ha estat titular els dos últims partits i que en el partit de la Lliga Europa jugat dijous passat a Haifa (Israel) es va retrobar amb el gol després de dos mesos sense marcar.

Alineacions probables:

Barcelona: Valdés; Montoya, Piqué, Puyol, Alba, Busquets, Xavi, Cesc, Iniesta, Pedro i Messi.

Athletic: Iraizoz; De Marcos, Ekiza, Amorebieta, Aurtenetxe; Iturraspe; Susaeta, Herrera, Muniain, Ibai Gómez; i Aduriz.

Àrbitre: Mateu Lahoz (Valencià).

Estadi: Camp Nou

Hora: 20:00 h. (Gol Televisió / Canal + Liga)

stats