BARÇA
Esports 14/10/2015

El Barça demana diners a Qatar Airways per ajudar els refugiats sirians

El vicepresident Jordi Cardoner envia una carta a tots els 'partners' i proveïdors del club perquè col·laborin econòmicament en la campanya engegada per l'entitat blaugrana

A.l.
2 min

BarcelonaDurant aquesta setmana el Barça està enviant cartes, signades pel vicepresident de l'àrea social, Jordi Cardoner, per demanar als patrocinadors i proveïdors del club que col·laborin en la campanya d'ajuda als refugiats sirians. Una de les cartes va dirigida al director general de Qatar Airways, Akbar Al Baker. El Barça li demana una col·laboració econòmica al patrocinador principal del club, amb qui el club blaugrana està negociant un nou contracte de patrocini a partir de la temporada 2016-17. La Fundació blaugrana és l'encarregada de canalitzar les peticions als 'partners', que són molt explícites i parlen d'aportació econòmica, i també estructurar la campanya d'ajuda als refugiats que aterraran a Catalunya a partir del mes de novembre.

A través d'aquesta petició formal, el Barça vol implicar tots els agents de la institució en la campanya que es va iniciar en el partit contra el Llevant del Camp Nou. Una petició on s'hi intenta sumar un país al qual s’acusa de "no voler rebre refugiats" ni tampoc "fer tot el possible per evitar el finançament" que algunes grans fortunes qatarianes fan a l’Estat Islàmic, causant del clima bèl·lic del país, i que ha obligat a l’èxode massiu de civils, com va explicar el coordinador de recerca del Cidob, Eduard Soler, a l'ARA recentment.

D'altra banda, la Fundació del Barça ha donat suport al programa Fruita a les Escoles de la Generalitat de Catalunya, en un acte amb presència de l'Espanyol, i on hi han estat presents la consellera d'Ensenyament, Irene Rigau, i el conseller d'Agricultura, Jordi Ciuraneta, acompanyats dels presidents Josep Maria Bartomeu i Joan Collet. El programa Fruita a les Escoles arribarà a gairebé 300.000 nens durant aquest curs escolar, i pretén millorar els hàbits saludables dels més joves.

stats