SUPERCOPA DE CATALUNYA
Esports Barça 29/10/2014

El Barça guanya la Supercopa als penals (1-1, 4-2)

El partit ha acabat en empat després dels gols de Gerard Piqué, a la primera meitat, i d'Arbilla al principi de la represa

Gerard Piqué dóna les gràcies a Luis Suárez per la seva assistència / DAVID BORRAT

GironaEl Barça s'ha endut la primera edició de la Supercopa de Catalunya. La competició organitzada per la Federació Catalana de Futbol s'ha acabat resolent als penals, després que el partit acabés amb empat a un gol (1-1, 4-2). Piqué ha avançat els blaugranes al quart d'hora de partit però Arbilla ha igualat a l'inici del segon temps de falta. Finalment, des dels onze metres, els blaugranes només han errat un llançament (Sandro) mentre que els blanc-i-blaus n'han errat dos (Arbilla i Abraham).

El Barça ha optat per un plantejament molt més ofensiu que l'Espanyol, que s'ha limitat a tancar-se al seu camp, ben ordenat, tapant les línies de passada. Els blaugranes han jugat amb certa comoditat a la zona de construcció i només han tingut alguns problemes al tram final. Tot i això, Luis Suárez s'ha pogut fer un espai al quart d'hora de joc per driblar a l'àrea i fer una assistència de cullera a Piqué, que ha rematat a plaer al fons de la porteria.

El gol no ha modificat els esquemes i el Barça ha seguit atacant, tenint una nova ocasió a la mitja hora, amb un xut de falta de Suárez que ha seguit per sobre el travesser. Malgrat que el domini era molt clar, el Barça no ha forçat la màquina i l'Espanyol no ha passat més problemes, excepte per alguna arribada esporàdica d'Alba, que s'internava per la banda esquerra.

L'Espanyol ha reaccionat al minut 32, amb la primera arribada (una falta lateral), i ha pogut marcar al minut 40, quan Víctor Álvarez ha guanyat l'esquena a Gerard Piqué i ha encarat Masip, però ha tingut massa temps per pensar i ha acabat xutant al ninot.

La segona part, en canvi, ha estat molt més distreta. Els dos entrenadors han fet un reguitzell de canvis i l'Espanyol ha fet un pas endavant. El Barça, en canvi, ha cedit una mica de protagonisme i els blanc-i-blaus ho han aprofitat per arribar amb perill, forçar una falta a la frontal i marcar el gol de l'empat: Arbilla, amb la cama dreta, ha enviat l'esfèrica a l'escaire per igualar el marcador.

El gol ha animat l'Espanyol, que ha seguit pressionant i ha tingut una nova ocasió, per mitjà de Mamadou, al quart d'hora de joc. I ha seguit rondant la porteria de Masip amb cert perill.

El Barça, de la seva banda, també ha augmentat la intensitat a partir del minut 25 i ha inquietat la porteria de Pau, sobretot amb una ocasió de Munir, que no ha pogut rematar bé una passada interior de Xavi, i Halilovic i Rakitic amb tirs des de la frontal.

L'aturada de la nit, però, se l'ha adjudicat Masip, a falta de cinc minuts per acabar: després d'un bon atac per la dreta, la pilota ha acabat al cap d'Abraham, que ha rematat a plaer I quan l'Espanyol ja celebrava el gol ha aparegut la mà salvadora de Masip, que ha enviat la pilota a córner.