Barça
Esports Barça 03/12/2010

Guardiola: "El partit contra l'Osasuna serà una molt bona prova i ens exigirà el millor"

En el to de prudència habitual en roda de premsa, el tècnic blaugrana ha volgut desviar la mirada de l'èxit contra el Madrid recordant que el Reyno de Navarra és un camp que exigeix intensitat i on el Barça, històricament, ha patit molt

Natalia Arroyo
2 min
Guardiola gesticula durant la roda de premsa

BarcelonaNo l'espanta el fred ni la neu. Anar al camp de l'Osasuna és "el que toca ara". "El calendari és el que és i els mesos de desembre, gener, febrer…, sempre s'ha d'anar a algun camp amb baixes temperatures." S'espera un rival intens, físic, però no agressiu. "Seran intensos, seran forts, però seran nobles", ha dit. I ha recordat que "tinc jugadors molt preparats per jugar en qualsevol circumstància".

Se li ha preguntat molt pel 5 a 0 al Madrid. "Estem molt contents i feliços per haver generat tanta admiració, però ja està. No podem seguir dient-nos que ho vam fer bé. Sense voler, l'Osasuna ens tornarà a posar a lloc i ens farà entendre que tocarà sumar el màxim de punts a final d'any. El Madrid sempre és perillós però ara ho és el doble. Pocs competidors hi ha com Mourinho, és un animal competitiu, i ho transmetrà als seus jugadors". I ha afegit que els jugadors són els primers conscients que toca oblidar-se del Madrid i pensar a sortir concentrats a Pamplona. "El partit ho exigirà. Demà se'ns reclamarà estar molt intensos, molt ficats en el joc. Si surts parat, no t'aixeques del Reyno de Navarra".

Ha comentat que els vestuaris demostren la seva unió en les derrotes i no en les victòries. "La fragilitat d'un equip està a flor de pell. Sembla que tot és sòlid, però es perden dues coses i perds confiança. Abans d'un partit no s'ha de donar res per fet. No tornes a guanyar si no jugues bé. Si sempre juguéssim com l'altre dia, és evident que guanyaríem. Però per fer-ho s'han de fer les tres o quatre coses bàsiques". Guardiola no ha volgut dir si el de dilluns va ser o no el millor partit de la història. "Quan fem un partit, ja s'ha acabat i pertany a la gent. Són ells qui han de jutjar amb el temps".

Un onze molt concret, el del Reial Madrid, ha aconseguit fer 5 gols contra Panathinaikos, Sevilla i Reial Madrid. És el seu millor onze? "No tinc cap onze millor, escullo en funció del que veig cada dia. Admiro més els que viatgen a Ceuta i fan un gran partit. La Lliga no la guanyen només els 11 que van golejar el Madrid. La Lliga la guanyaran tots". "La meva gran experiència de jugador, més curta com a entrenador, m'ha exigit fer temporades fantàstiques per guanyar. I ara el Madrid té un gran entrenador, una gran capacitat de regenerar-se i molt optimisme, i serà molt més difícil, per això els necessitem a tots".

Per acabar, ha repassat el sorteig del Mundial, amb sort per a Rússia 2018 i Qatar 2022. "M'hauria agradat que Espanya s'endugués el Mundial, però celebro molt que Qatar tingui un Mundial".

stats