Barça

El Barça ja sap que el City no li demanarà la lluna per desprendre's de Cancelo

El club blaugrana ha traslladat als de Manchester la proposta d'emportar-se'l cedit amb opció de compra i amb una rebaixa de sou per part del futbolista

3 min
Guardiola amb Cancelo i, al fons, Klopp.

BarcelonaEl desig que Joao Cancelo vesteixi la samarreta del Barça aquest curs no és una utopia. Segons ha pogut saber l'ARA, el Manchester City vol desprendre's del futbolista abans que tanqui el mercat de fitxatges i està disposat a facilitar la seva sortida. Aquest dijous, el club presidit per Joan Laporta, mitjançant l'agent del lateral dret, Jorge Mendes, va transmetre a l'entitat citizen l'interès formal del Barça per Cancelo i no es va trobar la porta tancada. Fins aleshores, el conjunt anglès només havia rebut pel jugador portuguès l'interès de l'Arsenal i de diversos equips de l'Aràbia Saudita. La proposta del club català és una cessió amb opció de compra i que Cancelo es rebaixi un sou que assumiria íntegrament el Barça (primer, el jugador ho hauria d'acceptar).

El City, de moment, no ha respost afirmativament. Seguirà esperant que arribin noves propostes abans de decidir-se per la definitiva. Però és plenament conscient, perquè així li va comunicar també Mendes, que la voluntat de Cancelo és anar al Barça. El futbolista, de 29 anys, no té la millor sintonia amb el seu entrenador, Pep Guardiola, i el vigent campió de la Champions League i de la recent Supercopa d'Europa considera que ja té prou coberta la posició del lateral dret amb Kyle Walker i Rico Lewis. En canvi, el Barça arrossega un dèficit en aquesta posició des que Dani Alves va marxar el 2016. Aquest fet ha provocat que, des d'aleshores, majoritàriament hagin jugat en aquella posició futbolistes que no són naturals de la posició, com passa actualment amb Ronald Araujo, que estarà un mes fora dels terrenys de joc.

El Barça no té la capacitat de pagar un traspàs

L'escenari ideal per als citizens seria desprendre's definitivament de Cancelo aquest estiu, però són conscients de les dificultats econòmiques que pateix el Barça i de la impossibilitat de poder pagar un traspàs a curt termini. Així, no veurien amb mals ulls una cessió amb opció de compra. De totes maneres, aquesta fórmula no assegura l'arribada del portuguès. Ara mateix, el club blaugrana, amb la Lliga ja començada, encara té quatre jugadors pendents de ser inscrits: el lesionat Iñigo Martínez, Iñaki Peña, Marcos Alonso i Alejandro Balde, que a Getafe va jugar amb fitxa del filial. Per tant, el Barça encara no pot fer una proposta en ferm al Manchester City, perquè no tindria la capacitat d'inscriure Cancelo.

Però el club blaugrana té un as amagat a la màniga que té tots els números de solucionar aquesta situació: la repalanca de Barça Media (la nova denominació de Barça Studios), que es va fer oficial la setmana passada. Com va explicar l'ARA, de moment el Barça només ha ingressat 40 milions d'euros dels 60 en total que ha de rebre abans del 29 d'agost. Dels diners ja satisfets de la repalanca, 20 els ha posat el fons alemany Libero Football Finance, en què fa d'assessor l'exdirector general del Manchester United i del Chelsea Peter Kenyon, mentre que els altres 20 venen d'un inversor xipriota no identificat que col·loca els diners a través de NIPA Capital, un fons neerlandès. Els 20 que falten han d'arribar de la mà de Libero. Quan el Barça els tingui i hagi pogut alliberar massa salarial amb les sortides de Clément Lenglet i Sergiño Dest, obtindrà la capacitat per afrontar l'operació de Cancelo abans que tanqui el mercat estival de fitxatges. En tot cas, es tractaria d'un moviment d'última hora.

stats