El Barça en té prou amb aprovar per golejar l'Almeria (4-0)

Messi, Suárez en dues ocasions i Bartra certifiquen el triomf dels blaugranes

Albert Llimós
Messi ha fet el primer gol contra l'Almeria

BarcelonaLa d'aquesta nit al Camp Nou no serà una de les més recordades dels últims anys. Ni molt menys. El Barça s'ha conformat amb complir l'expedient, i sense oferir una de les seves millors versions, n'ha tingut prou per golejar l'Almeria 4 a 0 i seguir pressionant el Reial Madrid, que no ha fallat a Vallecas, en la lluita pel títol de Lliga. Leo Messi ha obert el marcador superat l'equador de la primera meitat, i al segon temps, Luis Suárez en dues ocasions, i Marc Bartra han certificat el triomf.

El tècnic asturià ha aprofitat la visita de l'Almeria, en posicions de descens, per fer rotacions i ha donat descans a peces clau com Gerard Piqué, Neymar o Andrés Iniesta, a banda de l'obligada de Sergio Busquets, baixa per acumulació de targetes. De fet, al mig del camp no s'ha repetit cap jugador respecte el duel a Balaídos contra el Celta: Sergi Roberto ha estat pivot defensiu, repetint posició del dia de l'Eibar, i Ivan Rakitic i Xavi Hernández els interiors. Els múltiples canvis han fet que a l'engranatge blaugrana li costés carburar, i la primera ocasió ha arribat al minut 18: Centrada lateral de Messi i la voleià de Pedro amb cama esquerra, sense deixar caure la pilota, que ha sortit fregant el pal de Julián Cuesta. Tot i l'assistència, a l'argentí se l'ha vist molt incòmode durant el tram inicial de partit, erràtic en les passades i poc clarivident a l'hora de prendre decisions. El Barça ho ha acusat i la primera mitja hora de joc ha passat sense pena ni glòria, amb l'Almeria de Sergi Barjuan, que s'estrenava a la banqueta andalusa, gens exigida.

Una pilota creuada de Dani Alves que Pedro ha baixat per a Xavi ha estat la primera ocasió en la que el Barça ha provat Cuesta, però el xut de l'egarenc l'ha blocat sense problemes el porter rival. Dos minuts més tard, al 33, Messi ha esborrat d'una estocada els seus mals minuts previs. Pilota que rep al vèrtex de l'àrea gran, supera un primer rival sortint cap a fora i quan encara el segon marcador, s'inventa una rosca al pal llarg impossible per al porter visitant. Poc més a la primera meitat, un Barça que recuperava aviat la pilota contra un Almeria parapetat a la seva porteria, però sense encert a l'hora d'associar-se en els darrers trenta metres.

A la represa, el Barça va prémer lleugerament més l'accelerador, i després d'una sèrie d'aproximacions, va ser Suárez qui va emular Messi. Control al vèrtex de l'àrea gran, i també amb cama esquerra, xut al pal llarg que toca Cuesta, però no pot evitar el 2 a 0. La llei del mínim esforç. Passada vertical i el crac resol de manera individual. Amb el partit sentenciat, Luis Enrique ha donat descans a Alves, que ha cedit el seu lloc a un desaparegut Martín Montoya. L'asturià també ha protegit Rakitic, substituït per Rafinha. Una bona incorporació de Montoya per banda dreta ha estat a punt de suposar el tercer gol de la nit, però el remat de primeres de Pedro l'ha caçat a baix el porter andalús. El Barça ha mantingut el control absolut del partit, ja que l'Almeria s'ha mostrat inofensiu, incapaç de connectar el mig del camp poblat que ha dibuixat Barjuan amb la velocitat de l'exdavanter de l'Espanyol Thievy.

L'estratègia ha permès Marc Bartra sumar-se a la golejada. En aquesta ocasió, futbol primari de laboratori. Córner que cedeix Xavi al primer pal i el central entra sol de marca per picar la pilota a la gespa i fer el 3 a 0. El gol ha arribat just uns minuts abans que el Camp Nou iniciés els càntics de "Xavi, queda't". L'ovació per al de Terrassa ha estat generalitzada. Als minuts finals, l'àrbitre Hernández Hernández ha anul·lat un gol a Thomas per fora de joc, i ja gairebé quan el partit moria, una carrera de Pedro l'ha culminat Suárez a boca de gol. Sense excessos ni virtuosismes, el Barça ha sumat tres punts més que pressionen el Reial Madrid i deixen el títol una mica més a prop: Falten vuit jornades i els de Luis Enrique segueixen sent un equip fiable, almenys, en el resultat.