Futbol - Champions femenina

"Hem de ser valentes, no sabem jugar d'una altra manera"

Lluís Cortés i Alexia Putellas recepten estil Barça per vèncer el Bayern i ser a la final

Falten dos dies per al Barça-Bayern de tornada de semifinals de la Champions però l'emoció ja es nota. El Barça està a punt de viure un dels dies més importants de la història de la seva secció femenina. Amb tot, al vestidor no se sent pressió ni angoixa. "Prefereixo parlar d'il·lusió", matisa Lluís Cortés. El tècnic admet que el 0-1 de l'anada a Munic dona un lleuger avantatge a les blaugranes, però no es refia del Bayern Munic: "Estan a un gol d'igualar-nos l'eliminatòria. El Bayern és capaç de repetir el plantejament de l'anada i esperar, però també pot pressionar més a dalt i jugar-nos més directe", analitza.

Contra això, sigui el que sigui, la idea de joc blaugrana ha de ser clara. I ho serà: "Intentarem tenir la pilota, com la vam tenir allà. Hem d'aconseguir fer un partit valent, atrevit, i anar a buscar un gol. Hem de portar el nostre registre al màxim nivell. Tampoc sabem jugar d'una altra manera", ha afirmat, conscient que també caldrà dominar els registres sense pilota quan la dinàmica canviï.

A la sala de premsa de Sant Joan Despí s'ha recordat que tot i que aquesta és la segona semifinal del Barça a la Champions femenina, és la primera vegada que l'entorn sent que pot superar l'eliminatòria. El Miniestadi estarà ple i, segurament, eufòric. Però res d'això distraurà la plantilla, ja acostumada a cites a grans estadis, com l'última al Wanda. "Ens hem de centrar en fer la nostra feina, en el que podem controlar dins del camp. La resta no depèn de nosaltres". "Està més nerviós el nostre entorn que nosaltres", ha admès Alexia Putellas, asseguda al costat de l'entrenador. "Són coses que s'han de saber portar. Al final, serà un partit de futbol com els que hem jugat fins ara. Serà especial, sí, però és un partit de futbol".

Putellas veu l'equip "amb moltes ganes de donar-ho tot" i amb "molt bones sensacions". La migcampista de Mollet del Vallès, que aquesta setmana ha sigut protagonista d'un anunci gegant de Nike al centre de Barcelona, ha admès, amb vergonya, que la fotografia "impressiona", però perquè "impressiona veure un anunci dedicat al futbol femení en un lloc tan emblemàtic". "Som unes privilegiades", ha conclòs. 

Cortés considera que l'eliminatòria arriba a l'equip "en un bon moment físic" malgrat l'atapeït calendari que té i "en el millor moment de la temporada anímicament". "L'equip és a dalt de tot, i diumenge serà un d'aquells partits que, quan les cames no puguin més, caldrà posar-hi el cor i el cap". Cames, cap i cor seran al Mini, on al migdia el Barça espera celebrar la classificació per a la primera final de Champions de la seva història.