Barça

A França confirmen que Neymar ha aturat la seva renovació

'L'Équipe' valida la informació de l'ARA que explicava que el brasiler ha paralitzat la seva renovació amb el PSG

ARA
3 min
Neymar Jr. i Kylian Mbappé durant una sessió d’entrenament del París Saint-Germain.

BarcelonaTal com va explicar l'ARA, Neymar, que acaba contracte el 30 de juny del 2022 amb el PSG, ha paralitzat la seva renovació amb el club francès perquè ja no té tan clar que Messi, amb qui ha dit per activa i per passiva que es vol retrobar en un mateix vestidor, abandoni el Barça aquest estiu per anar a jugar al Parc dels Prínceps. Si fa uns mesos el santista se les prometia felices veient que el 10 argentí estava més fora que dins de la possibilitat de renovar com a culer i fins i tot se l'imaginava canviant Barcelona per París, ara s'ensuma que el seu amic ampliarà el seu vincle al Camp Nou. Per això, tal com van confirmar fonts blaugranes a l'ARA, Neymar ha picat a la porta del Barça per intentar altre cop desfer el camí que va emprendre fa quatre anys. Mitjançant el seu ampli entorn, el brasiler ha comunicat tant a la nova directiva com a la nova direcció esportiva que estaria disposat a tornar fins i tot adaptant-se a la nova realitat econòmica de l'entitat.

El prestigiós diari L'Équipe afegeix aquest dilluns informació al cas. El mitjà de comunicació francès confirma la informació que Neymar està donant allargs al PSG per explorar la possibilitat de tornar al Barça. El davanter està rebent, asseguren, una pressió gairebé diària de protagonistes clau com Messi per tornar al club blaugrana. A més, André Cury assegura en una entrevista al diari Sport que "el PSG estaria disposat a vendre Neymar".

Els nous gestors del Barça reben les intencions de Neymar amb esperit constructiu, però no obliden que l'objectiu prioritari, sempre que es pugui fer una rebaixa substancial de la massa salarial i firmar alguna venda, és contractar un ariet específic, com Erling Haaland, que té 20 anys i està cridat a marcar la pròxima dècada a Europa. A la recambra hi ha Lautaro Martínez, un altre davanter centre jove que figurava a l'agenda blaugrana abans de la pandèmia i que seria més assequible que el noruec, pel qual ja s'ha obert una subhasta després que el seu agent –Mino Raiola– s'hagi vist els últims dies amb diversos clubs d'Espanya i Anglaterra.

Malgrat la prioritat de Haaland i les opcions lliures de Depay i Agüero, Joan Laporta i Mateu Alemany no tanquen la porta a Neymar. De fet, l'actual president va ser l'únic dels tres candidats que no el va descartar en campanya electoral. En l'entrevista que va concedir a l'ARA, Laporta va fer referència al brasiler sense esmentar-lo directament per intentar seduir Messi perquè renovés com a blaugrana: "Hi ha ofertes que li poden donar molts diners, ofertes que el poden fer jugar amb companys amb els quals té ganes de retrobar-se, ofertes que el farien jugar en un equip competitiu i ofertes que poden combinar-ho tot".

Queden molts mesos perquè acabi el mercat i les incerteses s'acumulen tant a dins com a fora del Barça, començant pel dubte no resolt del futur del 10. Per això al Barça valoren els avantatges que suposaria incorporar Neymar aquest estiu si continua sense renovar amb el PSG. "L'escoltarem, és molt bo i quedarà lliure d'aquí un any", apunten des del Camp Nou, on saben que aquesta vegada Nasser al-Khelaifi no tindrà tanta força negociadora davant del risc de no cobrar traspàs per un jugador que va costar 222 milions. Al mateix temps, però, consideren que el gest de l'entorn del futbolista podria amagar una estratègia per pressionar el PSG en les converses per renovar.

stats