Barça

Jugar un any a Montjuïc li costarà 20 milions al Barça

El club es farà càrrec de totes les inversions d'adequació de l'Estadi Olímpic per a la temporada 2023/24

3 min
Joan Laporta i Jaume Collboni, presentant l'acord Barça-Ajuntament per jugar a Montjuïc

Barcelona"Entre 15 i 20 milions". Aquest serà el cost que haurà de pagar el Barça per poder jugar a Montjuïc la temporada 2023/24. El president blaugrana, Joan Laporta, i el tinent d'alcaldia de Barcelona, Jaume Collboni, han presentat aquest dimarts l'acord perquè el Barça es traslladi "temporalment" a l'Estadi Olímpic Lluís Companys mentre executa les obres de remodelació del Camp Nou.

El cost final serà d'un màxim de 20 milions, tal com va avançar l'ARA. Diners que serviran bàsicament per adequar les instal·lacions i adaptar-se a les normatives de la Lliga i de la Champions. S'han de modernitzar els vestidors, els serveis i la sala de premsa, a més de millorar els accessos i fer un aparcament intern, entre altres qüestions.

Amb el lema "Hola, Barça!", el consistori dona la benvinguda al club. Per a l'Ajuntament, serà un negoci rodó, ja que el Barça assumirà el total de les inversions a l'estadi i també abonarà el 64% de les inversions que hi havia previstes a Montjuïc. "L'Ajuntament només haurà d'accelerar les inversions que ja tenia planificades", ha explicat Collboni. Aquestes reformes, que costen 7,2 milions en total i que anaven més enllà de millorar l'estadi, s'havien deixat per més endavant, però es faran de manera imminent. Al Barça li tocarà pagar 4,6 milions.

D'aquesta manera, el Barça jugarà de manera temporal a Montjuïc, a un estadi que va ser la casa de l'Espanyol durant dotze temporades, fins que el 2009 es va traslladar a l'RCDE Stadium de Cornellà-El Prat. "Està descartat venir-hi aquesta temporada vinent i en el pla d'execució de les obres no està previst quedar-s'hi un any més. La idea és tornar a les Corts la temporada 24/25, on ens estaran esperant", ha detallat Laporta. De totes maneres, i com reconeixen fonts del club, no es pot descartar del tot que el Barça hagi de prolongar l'estada a Montjuïc, ni que sigui uns mesos més, en funció del ritme amb què avancin de les reformes al Camp Nou: aquest estiu es faran uns treballs menors i les grues hi entraran a l'estiu del 2023, si no hi ha un nou ajornament.

L’equip de treball de l’Espai Barça va valorar diferents opcions, fins i tot la de quedar-se al Camp Nou i evitar un trasllat temporal. Però finalment es va descartar perquè l’objectiu és “accelerar el màxim les obres”. “Anem molt tard, tenir un estadi nou és una prioritat, perquè ens estem quedant molt enrere”, comenten fonts de la directiva. Fins i tot s’havia arribat a plantejar la possibilitat de traslladar-se a Montjuïc el curs vinent, el 2022/23, per agilitzar encara més els treballs. Finalment, l’opció va decaure. D’una banda, perquè arran de la invasió a Ucraïna s’han encarit els materials de construcció i hi havia el risc de patir un sobrecost en la remodelació. I de l’altra, perquè el Barça necessita poder facturar el màxim de diners possible en ticketing, i per això li fa falta comptar amb els gairebé 100.000 seients que té al Camp Nou. Al Lluís Companys només hi haurà lloc per a 55.000 aficionats. “L’any que ve és molt important i necessitem protegir el nostre compte de resultats”, resumia el president Laporta.

Per tant, mentre el Barça sigui a Montjuïc, no es podrà donar cabuda a tots els abonats (uns 84.000) que té el club. Laporta ha detallat que s'establirà "de manera democràtica" un sistema rotatori entre els socis que vulguin anar a la muntanya màgica. "Volem que tots puguin tenir torn. Intentarem que el màxim de barcelonistes possibles puguin tenir accés a l'estadi", ha aclarit el president. Per facilitar l'assistència, es farà un pla de mobilitat "que consistirà en el reforç del servei del funicular, amb busos llançadora des de plaça Espanya, l'L9 o l’estació de Sants, i potenciar l'accés dels socis amb els busos de les penyes”, ha tancat el president.

Laporta assegura que les "palanques econòmiques" s'activaran "els pròxims dies"

Més enllà del trasllat a Montjuïc, Laporta ha llançat un missatge optimista de cara al futur econòmic de l'entitat, pendent encara de tancar els números d'aquesta temporada i, sobretot, de poder fitxar jugadors de primer nivell. Són les famoses "palanques", autoritzades dijous passat a l'assemblea. "Estem treballant per executar la que fa referència als drets de televisió i aviat en tindreu notícies. S'ha estat treballant intensament aquests dies i està a punt d'acabar-se. Després, amb més tranquil·litat, al juliol, abordarem l'altra operació. En principi creiem que hi haurà dues o tres operacions per tenir fons propis en positiu, poder tornar el deute de manera més raonable i sostenible i fer les inversions necessàries perquè els equips siguin més competitius".

stats