Barça
Esports Barça 08/09/2011

Guardiola: "Si ens aixequem ben d'hora, i sense retrets, som un país imparable"

Pep Guardiola ha rebut la Medalla d'Honor del Parlament de Catalunya i, posteriorment, ha fet un discurs d'agraïment. Les seves paraules, apassionades, han acabat de manera emotiva enviant un missatge als catalans

N.a.
2 min

BarcelonaJosep Guardiola ha rebut la Medalla d'Honor d'Or del Parlament de mans de la presidenta de la cambra, Núria de Gispert, després dels parlaments d'Evarist Murtra, de Mònica Terribas, de David Trueba i d'una actuació musical de Nina.

Emocionat i nerviós, el tècnic del Barça ha parlat davant les autoritats per agrair la condecoració. Ha trencat el gel fent broma amb Murtra, Terribas i Nina, que prèviament havien passat per l'altar. "Jo us diré quatre coses. Si l'elogi debilita, estic fos. Us parlaré amb el que sento".

Humil, Guardiola ha obert el seu discurs dient que tot es redueix a haver sigut escollit. "Jo vaig ser escollit. Qualsevol altre hagués pogut estar aquí i el mèrit és de la gent que em van escollir a mi. Aquesta és la millor manera de prendre'm la meva professió. Els coneixements, el que sé, no em pertanyen a mi. Són dels entrenadors que he tingut. I dels jugadors que he tingut la sort de dirigir. Visc la meva professió d'aquesta manera. Estimo el meu ofici, tinc passió pel meu ofici".

Guardiola, apassionat, ha explicat un secret de com treballa: "Al final, tot es redueix a un instant. Hi ha un moment que ens fa joia. Abans de cada partit, marxo al soterrani de Can Barça, on hi tinc un despatxet. Allà em tanco amb dos o tres DVD sobre el rival. M'assec, agafo folis, un bolígraf i començo a veure com juga el que seran el nostre adversari. Apunto les coses bones que fan i també apunto les coses que fan malament i per on podem fer-los mal. Però hi ha un moment. El moment màgic. Hi ha una imatge, un detall, que em fa dir 'Demà guanyarem'. No tinc cap fórmula màgica per saber del cert que guanyarem, però així ho sento, és aquest el moment pel que m'estimo la meva feina".

L'entrenador del Barça ha dit que és el que és gràcies a l'esport. "És el microclima d'un vestidor, un equip de futbol, el que m'ha fet ser com sóc. He après que els retrets i les excuses no serveixen per a res. Que un company pot ser millor que jo. Que un entrenador pot triar que jo no jugui. Que hi haurà derrotes i que faran molt de mal".

Guardiola s'ha referit a unes paraules de Valero Rivera, exentrenador del Barça d'handbol, i que l'acompanyen cada dia. "'El Barça ens fa bons a tots', em va dir en Valero. Viu la teva professió agraint la sort d'estar al Barça i no pensant que li has de demanar res a la institució. És el que intento fer".

"Jo no vull ser exemple de res", ha dit en el tram final del seu discurs. "Jo només vull que la gent senti això que sento, aquesta passió pel que faig", ha continuat. I, per acabar, el tècnic del Barça ha enviat un missatge als catalans: "Si ens aixequem ben d'hora, i sense retrets, creieu-me que som un país imparable".

Podeu veure l'últim minut del discurs, retransmès per TV3, en un vídeo, o bé el discurs sencer a tv3.cat.

stats