Barça
Esports Barça 20/09/2016

El Barça i TMB pacten allargar l'horari del metro els dies de partit

El conveni té una vigència d’un any i pot ser prorrogable

Ara
2 min
El metro funcionarà al 50% durant el Barça-Madrid, entre les 18 h i les 23 h

BarcelonaEl Barça i Transports Metropolitans de Barcelona (TMB) han firmat aquest dimarts ampliar la xarxa de metro perquè doni servei més enllà de l’horari habitual de tancament –les 12 de la nit els feiners de dilluns a dijous– en determinades dates, quan es programin partits que finalitzin més enllà d’aquest horari.

La presidenta de TMB, Mercedes Vidal; el vicepresident primer del Barça, Jordi Cardoner, i el comissionat de l’Espai Barça, Jordi Moix, han signat l'acord de col·laboració. A l’acte de signatura també hi han assistit Nacho Mestre, director general del club, i Joaquim Balsera, director executiu de Màrqueting de TMB. El conveni té una vigència d’un any i pot ser prorrogable.

Mercedes Vidal i Jordi Cardoner

La xarxa de metro realitzarà prolongacions d’horari quan resulti necessari per facilitar la tornada a casa del públic assistent als partits. La despesa que generin aquestes prolongacions les assumirà el Barça mitjançant diferents contraprestacions que afavoriran la promoció de la xarxa de transport públic. El club blaugrana no paga directament, sinó que fa un intercanvi comercial i cedeix alguns dels seus espais publicitaris.

Les dates es fixaran a petició del club i per consens de les dues parts a mesura que es coneguin els calendaris de les diferents competicions. Cada prolongació podrà ser d’una o dues hores, segons l’horari de finalització prevista de l’acte esportiu.

Aquest dimecres s’aplicarà ja una primera prolongació de l’horari del metro amb motiu del partit de Lliga entre el Barça i l’Atlètic de Madrid, que tindrà lloc al Camp Nou a partir de les 22 hores. Així, i de manera excepcional, la xarxa estarà oberta fins a la 1 de la matinada.

Com és habitual, el metro es reforçarà amb més personal a les estacions properes a l’estadi i amb més trens en circulació. Les línies i estacions de metro que donen accés al Camp Nou són Badal (línia 5), Collblanc (línia 5 i línia 9 Sud) i Palau Reial, Maria Cristina i Les Corts, de la línia 3.

També es mantindrà el reforç de les línies H8 i 50 en funció de la demanda que es pugui produir i a la sortida es posaran en funcionament dues línies especials entre el Camp Nou i plaça de Catalunya i entre el Camp Nou i Mossèn Cinto Verdaguer. El bitllet té un preu de 2,90 euros.

stats