BARÇA
Esports 28/07/2014

El Barça jugarà amb la samarreta quadribarrada al Camp Nou el 14 de setembre

La tercera equipació s'utilitzarà contra l'Athletic de Bilbao en el marc dels actes del Tricentenari de l'11 de Setembre

Albert Llimós
2 min
Iniesta lluita per la pilota amb Susaeta a San Mamés / RAFA RIVAS / AFP PHOTO

BarcelonaEl Barça participarà activament en els actes del Tricentenari de l'11 de Setembre. Al mes de novembre de l'any passat, el club blaugrana va intensificar les converses per adherir-se a les celebracions per commemorar la Diada. Una de les qüestions que es va deixar sobre de la taula és que el club blaugrana jugués un partit a l'estadi amb la samarreta quadribarrada, que aquesta temporada ha passat a ser la tercera equipació. Això serà realitat el cap de setmana del 13 i 14 de setembre, contra l'Athletic de Bilbao. Per primera vegada en partit oficial, el club blaugrana jugarà al Camp Nou amb els colors de la senyera. El sorteig del calendari de la Lliga que es va realitzar la setmana passada va fer coincidir aquesta data amb un partit d'una forta càrrega simbòlica, com és el duel contra els bascos.

En aquest partit contra l'Athletic, dos o tres dies després de l'11 de Setembre, el Barça invitarà totes les autoritats del país perquè assisteixin a la llotja de l'estadi. Entre elles, hi serà el líder d'Esquerra Republicana Oriol Junqueras, qui la setmana passada, com explica La Vanguardia, va dinar amb Josep Maria Bartomeu i Carles Vilarrubí al restaurant Ca l'Isidre. La participació de l'entitat culer en els actes del Tricentenari no es va tancar en aquest dinar, sinó que ve de molts mesos abans. De fet, és al 2012 quan el comissari del Tricentenari de l'Ajuntament de Barcelona, Toni Soler, té la primera trobada amb Sandro Rosell. Gairebé dos anys després, la directiva de Josep Maria Bartomeu va ratificar l'acord per participar en els actes del Tricentenari –que en el cas de la ciutat de Barcelona estan a punt d'acabar, ja que ho fan per les Festes de la Mercè–.

El Barça se sumarà als actes del Tricentenari tard, però s'hi sumarà. Durant aquesta passada temporada, el club blaugrana no ha col·laborat en els actes commemoratius, com era voluntat d'Ajuntament i Generalitat, per culpa de la convulsió institucional que ha acompanyat l'entitat. Tot i això, fa poc més de dos mesos és va segellar, per fi, l'acord. En realitat, la signatura s'havia de dur a terme al mes de gener, just la setmana que va dimitir Sandro Rosell, però els fets es van precipitar, i l'aprovació es va posposar per més endavant. Una ratificació, per cert, que no va ser vista amb bons ulls per tots els membres de la directiva de Josep Maria Bartomeu.

Les converses perquè el Barça se sumi al Tricentenari es van intensificar al mes de novembre, quan el vicepresident de l'àrea institucional, Carles Vilarrubí, va establir contacte amb els dos comissaris, Toni Soler i Miquel Calçada (Generalitat). En aquelles trobades es van posar les bases de la col·laboració del Barça, que anirà molt més enllà dels actes del partit contra l'Athletic de Bilbao. Una altra iniciativa que es durà a terme durant la temporada 2014-15, serà una exposició itinerant del Tricentenari a les ciutats on el Barça disputi Champions. L'Ajuntament de Barcelona i la Generalitat cediran material al club perquè faci una exposició sobre Catalunya i els actes de l'11 de Setembre arreu del continent, aprofitant el marc de la Lliga de Campions.

S'espera que la signatura pública del conveni marc entre el Barça, l'Ajuntament i la Generalitat, a través dels dos comissariats, es faci a principis de setembre.

stats