BARÇA
Esports Barça 18/10/2014

Javier Faus, sobre Qatar: "La marca Barça creix, no és cert que estem perdent interès internacional"

El vicepresident presenta els ingressos més alts de la història del club, 530 milions

A.l.
3 min
Javier Faus, durant l'assemblea

BarcelonaEl vicepresident econòmic, Javier Faus, ha estat l'encarregat de presentar els números de la passada temporada, la 2013-14. El Barça va obtenir 530 milions d'ingressos, "els més alts de la història del Barça", tot i que han pujat les despeses fins als 472. Això ha comportat finalment, un benefici de 41 milions d'euros. Els compromissaris han aprovat els números amb un total de 899 vots a favors, 58 en contra i 52 en blanc, d'un total de 1.092 compromissaris presents al Palau de Congressos. Uns moments abans de la votació hi han arribat a haver a la sala 1.108 compromissaris, rècord des de que es fa el recompte.

Tot i els bons resultats de l'exercici 2013-14, i que han aprovat de manera majoritària els compromissaris, Faus ha rebaixat l'optimisme ja que s'han obtingut gràcies a la venda de jugadors. "Estem en uns beneficis espectaculars, però provenen dels traspassos. Estem en un límits de despesa que hem de controlar", ha dit Faus. "Gens d'autocomplaença, però hem guanyat 41 milions", ha sentenciat.

"Estem renovant el millor equip de la història del Barça, i, per tant, s'estan fent unes inversions, Neymar i Luis Suárez, que ens van fer cautelosos", ha dit Faus. El deute net se situa en els 287 milions.

"No és cert que alguns dels nostres patrocinadors ens estan perjudicant la nostra imatge", ha dit Faus sobre l'impacte de Qatar sobre el Barça i la resta de patrocinadors que col·laboren amb l'entitat blaugrana. "El Barça és el club que té millor potencial de creixement, estem en el bon camí, la marca Barça creix. No és cert que el Barça està perdent interès internacional. Ni molt menys", ha afegit. El vicepresident ha volgut desmarcar doncs Qatar de la pèrdua de pes del màrqueting en els números del club.

"Tenim el número més alt de patrocinadors de la història. Malgrat haver tingut 5 patrocinadors addicionals i la gira, hem tingut menys ingressos per royalties, Nike està patint la crisi en el mercat espanyol, estem notant per primera vegada en els ingressos de productes Barça al territori espanyol, i també menys ingressos per la Champions", ha dit Fau, explicant perquè en l'apartat de màrqueting s'ha baixat dels 172,4 als 168,8 milions.

El directiu ha admès que s'han de controlar els salaris esportius, que han crescut un 3%, tot i no haver pagat variables per títols en molts casos. Això s'ha de controlar, tot i que Faus ha volgut emmarcar-ho en la remodelació d'una plantilla guanyadora. Els salaris han pujat de 245 a 253 milions, comptant seccions. El que més ha pujat és les despeses de gestió, de 74 a 86 milions. En aquest capítol s'hi inclouen les despeses del referèndum, noves instal·lacions i despeses legals. Faus ha explicat també el que ha provisionat el Barça pel fitxatge de Neymar.

"Ens hem deixat molts diners, malauradament, en advocats", ha explicat Faus sobre tots els fronts oberts que té el Barça, des de la sanció de la FIFA pel cas Suárez, al cas Neymar, o el litigi per la Masia. "Tenim molts despatxos d'advocats assessorant al Barça, hem reforçat l'àrea jurídica2, ha dit Faus, que ha comptabilitzat fins a set bufets jurídics els que treballen amb l'entitat actualment. Faus ha quantificat aquesta partida en 900.000 euros.

En el torn de preguntes dels compromissaris, Faus ha explicat quina és l'estructura actual del club, que té 443 empleats, 336 dels quals són fixes.

El vicepresident ha destacat que Deloitte ha donat el vist-i-plau als números sense cap excepció, en referència al que va passar als darrers números de Joan Laporta i que van comportar l'acció de responsabilitat. "No hi ha cap provisió, cap excepció d'aquestes que darrerament s'han fet famoses", ha dit el directiu davant dels més de 1.070 compromissaris que hi havia al Palau de Congressos durant la seva exposició.

stats