Barça

Llibertat amb càrrecs per a Bartomeu i la seva mà dreta, que segueixen sent investigats

S'aixeca el secret de sumari: el Barça continua com a perjudicat en el cas però no com a investigat

Albert Nadal / Àlex Gozalbo
2 min
L'advocada Olga Tubau

BarcelonaJosep Maria Bartomeu, expresident del Barça, i Jaume Masferrer, excap del gabinet de presidència del club i mà dreta de l'exmandatari blaugrana, han passat aquest dimarts a disposició judicial després de passar la nit a la comissaria de les Corts. Després d'acollir-se al seu dret a no declarar, tots dos han quedat en llibertat amb càrrecs. Això implica que els dos segueixen sent investigats per dos presumptes delictes d'administració deslleial i de corrupció entre particulars arran de la contractació de l'empresa I3Ventures, a canvi d'un milió d'euros, per crear estats d'opinió a les xarxes socials favorables a la gestió de la junta de Bartomeu i contraris a jugadors com Gerard Piqué o Leo Messi, aspirants a la presidència del club com Víctor Font i Joan Laporta, o empresaris com Jaume Roures.

La magistrada Alejandra Gil, del jutjat número 13 de Barcelona –que investiga el cas–, també ha aixecat el secret de sumari –que s'havia prorrogat fins en sis ocasions–, i el Barça continua com a perjudicat —tal com l'entitat blaugrana es va personar en el cas–, però no com a investigat. Aquest fet, en principi, eximeix el club de responsabilitats que, en cas de provar-se que s'ha incorregut en algun delicte, recaurien sobre les persones en qüestió i no sobre l'entitat. En el sumari s'apunten conceptes com el sobrepreu –fraccionat en diferents factures inferiors als 200.000 euros per evitar els controls interns de la junta– que el club va abonar per uns teòrics serveis de monitoratge de les xarxes socials.

Els Mossos d'Esquadra van detenir ahir Bartomeu, Masferrer, Òscar Grau (actual CEO de l'entitat) i Román Gómez Ponti (responsable de l'àrea jurídica) en el marc de la investigació pel Barçagate. Grau i Gómez Ponti van quedar en llibertat ahir dilluns. En canvi, Bartomeu i Masferrer van haver de pernoctar a comissaria abans de passar a disposició judicial aquest matí i quedar en llibertat amb càrrecs. El jutjat va encarregar l'escorcoll ahir dilluns de les oficines del Camp Nou per buscar documentació, però es va desmarcar de les detencions de Bartomeu, Masferrer, Grau i Gómez Ponti i les va atribuir "a l’esfera estrictament policial". Així mateix, els agents van escorcollar els domicilis particulars de l'expresident i de la seva mà dreta i les seus de les empreses I3Ventures, Nicestream i Telampartner.

stats