Barça
Esports Barça 24/08/2022

Bartomeu va impedir que la tercera equipació del Barça 2022/23 fos blanca

La junta anterior va decidir a última hora que el color predominant d'aquest disseny fos el gris clar

2 min
Mapi León posant amb la tercera equipació del Barça 22/23.

BarcelonaEn una de les primeres reunions de Joan Laporta, poc després d'assumir el càrrec de president per segona vegada, l'equip de marca del Barça va parlar-li de les samarretes de la temporada 2022/23. Era la primavera del 2021. No es tractava d'una trobada per decidir el disseny, que ja estava decidit, sinó informativa. "Era més una presentació que cap altra cosa, i esperàvem que els agradés, perquè el disseny estava aprovat i no hi havia marxa enrere. Per sort, ens van dir que els encantava", recorda un antic empleat del club present a la reunió.

Fa més d'un any i mig que es van escollir les tres samarretes per a la present temporada. Encara manava Josep Maria Bartomeu. De fet, va ser una de les seves últimes decisions abans de dimitir. La primera equipació va transcendir al juny: un model amb ratlles verticals que combinava el blau marí, el blau clar i el grana inspirat en Barcelona 92, aprofitant el trentè aniversari dels Jocs Olímpics. La segona, daurada, fa referència a l'or olímpic. I la tercera, que aquest dimecres ha vist la llum definitivament, és ben trencadora i té un component social, segons el Barça. Així ho explica l'entitat en un comunicat: "La tasca social del Barça es manifesta mitjançant la presència destacada de la Creu de Sant Jordi en el disseny. Aquest 2022 es compleixen 30 anys de la concessió de la Creu de Sant Jordi de la Generalitat al club en reconeixement al seu vessant social i capdavanter en la difusió de l’esport i, alhora, entre altres coses, pels seus valors esportius, cívics i solidaris que fan que sigui una entitat singular".

L'anomenat storytelling de la tercera samarreta està pactat amb Nike des de fa més d'un any i mig. La nova junta només l'ha hagut de difondre. Però el que crida més l'atenció és el color més predominant de la peça, un gris clar. La idea inicial era que la samarreta fos blanca de fons i tingués la Creu de Sant Jordi, que també figura a l'escut del Barça, com a element central. Tanmateix, la junta de Bartomeu va decidir canviar el blanc pel gris que aquest dimecres s'estrenarà en el partit contra el City en benefici de la lluita contra l'ELA. L'argument que es va esgrimir internament va ser evitar que el disseny recordés la indumentària habitual de l'etern rival, el Reial Madrid, a despit d'altres moments de la història del Barça en què el primer equip de futbol sí que ha vestit de color blanc.

El Barça, campió de la Copa Llatina el 1952, vestint de blanc.

La del 2023 ja està al forn

El tema de la samarreta es tracta gairebé com si fos una qüestió d'estat. I no per qualsevol motiu. De samarretes de futbol se'n venen a cabassos. Sobretot la d'un club com el Barça. I especialment ara, amb l'onada d'il·lusió que provoquen els nous fitxatges. Per això s'hi treballa amb molta antelació, molta més del que és habitual: a dos anys vista. La tardor del 2020 es va aprovar el model actual. Per tant, just després d'aquest estiu, Laporta i els seus decidiran l'equipació per al 2024. La del 125è aniversari. Entremig, la del 2023 ja és al forn, tot i que encara no se sap com serà (excepte un grup molt selecte de persones).

stats