BARÇA
Esports Barça 27/12/2015

Bartomeu: "La Masia és el centre de tot el club"

El president del Barça ha parlat de la filosofia de l'entitat en el marc de la 10a edició de la Dubai International Sports Conference

G.r.
2 min
Josep Maria Bartomeu a Dubai / FC Barcelona

BarcelonaJosep Maria Bartomeu ha participat aquest diumenge en una xerrada en el marc de la 10a edició de la Dubai International Sports Conference, en què ha parlat de la filosofia econòmica i esportiva del Barça. El president de l'entitat ha deixat clar que "La Masia és el centre de tot, no tan sols com a centre del futbol, sinó també de la formació de persones. La frase 'més que un club', no és tan sols una frase, sinó que és el reflex d’una filosofia de treball molt intensa. La pilota és el centre d'aquesta feina. Tot gira al voltant de la pilota. Estimem i respectem el futbol", ha dit.

El màxim responsable del Barça ha compartit aquest acte amb el príncep Ali bin al-Hussein, president de l’Associació de Futbol de Jordània, i Gianni Infantino, secretari general de la UEFA, candidat a la presidència de la FIFA i possible futura cara visible del món del futbol. La conferència inclou el lliurament dels Globe Soccer Awards, uns premis en què el Barça està nominat, entre d’altres, en les categories de millor club i millor jugador en la figura de Leo Messi.

El planter, amb marge de millora

La base blaugrana, gruta de talent i de joves cracs mundials, no travessa el seu millor moment tot i les paraules de Bartomeu. Luis Enrique, primer tècnic del club i expreparador del B, va voler fa unes setmanes ser crític amb aquest apartat de l'entitat en una entrevista a Barça TV: "Ara hi ha pocs jugadors que truquin a les portes de la primera plantilla. El club té una filosofia, una idea de gestionar el planter. L’hem de potenciar i millorar. No em serveix que es digui que ja és bona. Han de sortir més i millors esportistes del B”.

L'asturià també va parlar de com treballar als dos vestidors: "L’essència de la gestió és la mateixa. Treballem amb la mateixa idea, però amb conceptes diferents perquè els jugadors no són iguals. Aquests dos anys hem demostrat que és possible que hi hagi més d’un crac en un equip perquè tenim molts jugadors que són els millors en les seves posicions. A més, m’agrada que hi hagi bon ambient a l'equip", va apuntar.

stats