Barça
Esports Barça 19/04/2016

Bartra a Riazor: l'únic candidat i... el millor possible?

La falta de rodatge del central pot afectar el seu rendiment, però les seves característiques semblen encaixar bé amb el perfil del Deportivo

i
Natalia Arroyo
2 min
Marc Bartra, durant un entrenament / FC BARCELONA

BarcelonaSeixanta-un minuts a la Lliga i 151 a la Copa del Rei. En total, 212 minuts repartits en set partits. És tot el que ha jugat Marc Bartra aquest 2016. Però les lesions de Jéremy Mathieu i Thomas Vermaelen –tot i que el belga podria rebre l'alta mèdica en les pròximes hores, si acaba de fer net de l'elongació al soli de la cama dreta–, més la sanció de Gerard Piqué el fan l'únic candidat possible per fer parella amb Javier Mascherano a l'eix de la defensa. Sembla evident que a Riazor ha de jugar ell, sí o sí. No hi ha cap altra alternativa si es manté el sistema.

I no serà un escenari fàcil per al central barceloní després d'uns mesos de relativa inactivitat. El Deportivo de la Corunya és el segon equip de la Lliga que més passades llargues fa (6,2%), per darrere de l'Eibar (6,6%) i per davant de l'Sporting de Gijón (6,1%), com apunta l'informe de l'Observatori de Futbol. Però a favor de Bartra hi ha el fet que, tot i jugar poc, ha participat justament contra aquests dos rivals, encara que fos de manera residual en el tram final del matx.

Hi ha una altra dada positiva per a Bartra: el seu percentatge de duel aeri és del 61%, el mateix que el de Piqué i només un punt per sota de Mascherano. És lluny de Mathieu (74%), però no tant de Vermaelen (63%), que és qui més l'amenaça com a alternativa titular.

Taula comparativa d'accions defensives dels centrals del Barça

El Dépor és, també, un dels equips de la Lliga que fa més xuts a porteria des de fora de l'àrea (47%), per darrere del Granada. És un perill que haurà d'activar la capacitat de Bartra d'estabilitzar el seu impuls d'anticipació i que fomentarà una de les seves qualitats, la intuïció que té per tapar accions de remat de l'adversari. És, de mitjana, el central que més domina aquesta acció defensiva.

Taula comparativa d'accions defensives dels centrals del Barça

Però al davant hi tindrà un dels davanters més efectius de la Lliga, Lucas Pérez, tot i que ha perdut pistonada respecte de l'inici del curs. No és un jugador que l'hagi de superar en el duel aeri –hi va poc– però sí que l'amenaçarà amb la seva mobilitat. És un dels davanters més profunds de la Lliga, amb constants desmarcatges en ruptura. Si jugués Oriol Riera recuperaria la lluita que van protagonitzar al final de la temporada passada al Camp Nou.

stats