BARÇA
Esports Barça 28/09/2017

Benedito acusa el Barça de fer fracassar el seu vot de censura

L'excandidat anuncia que deixa de recollir signatures després d'haver-ne aconseguit 12.504

Martí Molina
3 min
Presentació de la moció de censura d'Agustí Benedito

BarcelonaAgustí Benedito ha posat punt final al vot de censura després de recollir 12.504 suports, uns 4.000 menys dels que eren necessaris. Tot i que la seva idea era seguir amb el procés fins al dia 2 d'octubre, segons la interpretació que feia dels estatuts, finalment ha optat per donar validesa a la interpretació del Barça, que limitava la recollida fins al dia 27 de setembre a la nit.

En un acte al Col·legi de Periodistes, el que va ser candidat a les eleccions del 2010 i del 2015 ha carregat amb duresa contra la directiva del Barça i l'ha acusat de posar totes les traves per fer fracassar la seva iniciativa. La primera, la data límit per obtenir els suports. I la segona, la poca complicitat del club en els dies de partit al Camp Nou.

Benedito va prendre la decisió de retirar el vot de censura el mateix dia 27, després que el vicepresident Jordi Cardoner comparegués per dir que el club es mantenia inflexible en la data de lliurament de les butlletes. Després de reunir-se amb el seu equip i els advocats, l'impulsor va optar per llançar la tovallola després d'obtenir 12.504 suports.

De totes maneres, el tema no s'acaba aquí, ja que Benedito ha decidit interposar una demanda al club perquè un tribunal li doni la raó sobre el termini de presentació de sol·licituds i sobre quins dies es consideren o no hàbils. "No servirà per aquest vot de censura, però almenys tindrem una resolució que pot ser útil de cara al futur".

En la compareixença, l'impulsor ha presentat una acta notarial on consta el número de butlletes i, en el mateix docoument signat pel notari barceloní José-Angel Ruiz Prado, consta que les butlletes han estat destruïdes. Benedito ha argumentat aquest fet dient que era per "protegir la privacitat dels socis" que li han donat suport. Paral·lelament, ha afegit que estava pendent de rebre unes 1.500 butlletes per correu, que un cop siguin a les seves mans també seran destruïdes. D'aquesta manera, no es podrà certificar que tots els suports haguessin sigut vàlids.

En qualsevol cas, i ja sense possibilitat que el vot de censura prosperés, Benedito ha fet una projecció per justificar que li calia recollir suports fins al dia 2 d'octubre. Segons l'excandidat, entre les butlletes ja obtingudes, les que tenia promeses i les que podia recollir el diumenge 1 d'octubre en el partit al Camp Nou contra el Las Palmas, estava "al llindar d'aconseguir les necessàries". Paral·lelament, ha justificat que no les seguís recollint tot i estar en desacord amb la interpretació de la directiva blaugrana (aleshores, les hauria deixat dipositades al notari a l'espera d'una resolució judicial), ja que la decisió del jutge trigaria uns 18 mesos. "I llavors, aquest vot de censura ja no tindria sentit".

Les traves que denuncia Benedito

Benedito ha acusat directament la directiva del Barça d'utilitzar tots els recursos possibles per fer fracassar la seva iniciativa. "No sabíem fins a quin punt era complicat, sobretot a nivell de terminis", destacava l'impulsor, acompanyat a la compareixença per Lluís-Daniel Geli, la seva ma dreta i signant del vot de censura, i l'advocat Daniel Vosseler.

"Vam tenir problemes amb les fotocopiadores. No ens van deixar portar les nostres. I les que ens van donar, quatre per carpa, tardaven 15 segons a fer una fotocòpia. A més, tenia un comptador per saber quantes n'havíem fet. I d'aquestes, se'n van espatllar dues", ha explicat Benedito, a tall d'exemple, afegint que també van trobar-se amb alguns impediments per part dels membres de seguretat del club.

Benedito ha donat detalls de les signatures recollides en els dies de partit. Contra l'Espanyol en va obtenir 2.920, i 3.660 en el partit contra el Juventus. El dia de l'Eibar, entre setmana i amb pocs socis a l'estadi, la xifra va baixar fins a les 1.306. La resta, fins a les 12.504, les ha recollides a les seus i subseus de la seva candidatura.

Pensant en el futur, Benedito ha assegurat que no té previst impulsar més endavant un altre vot de censura. Ho ha justificat per una qüestió econòmica i també de temps. I de cara a unes possibles eleccions, ha explicat que no sap si es presentarà. "Quan es convoquin, que espero que sigui abans del 2021, mirarem com està la situació i la butxaca. I després decidirem".

stats