Esports  /  Barça 08/06/2017

Benedito decideix tirar endavant una moció de censura contra la junta de Bartomeu

L'excandidat ho justifica dient que el Barça està vivint "la pitjor crisi institucional dels últims anys"

Martí Molina
3 min
Presentació de la moció de censura d'Agustí Benedito

BarcelonaAgustí Benedito ha decidit impulsar una moció de censura contra la junta de Bartomeu. El que va ser candidat a la presidència del Barça en les eleccions del 2010 i del 2015 ho ha justificat dient que el club està vivint "la pitjor crisi institucional dels últims anys". Una moció que serà "aquest estiu", tot i que no té data concreta. Seria, si tira endavant, la tercera moció al Barça en els últims 20 anys.

En un acte al Col·legi de Periodistes, Benedito ha argumentat que hi ha "dos fets crucials" que l'han motivat a tirar endavant aquesta moció. Un dels quals és la decisió de l'actual directiva d'acceptar una condemna per al club a canvi de quedar exculpats en el primer cas Neymar. L'altre, arran de la detenció de Sandro Rosell i la vinculació entre l'expresident i Qatar, el país que ha promocionat la samarreta del Barça des del 2010. "Una relació que no s'explica sense el trident de Qatar, Rosell, Bartomeu i Faus, que fan aquesta vinculació per interessos propis", ha assegurat.

Benedito ha estat molt contundent amb la vinculació entre Qatar i l'actual directiva, i creu que arran de la detenció de Sandro Rosell es publicaran en breu "informacions comprometedores". "No tinc cap informació concreta sobre aquesta qüestió ni he escoltat cap de les converses telefòniques que ha intervingut la policia, però és una intuïció que tinc".

L'objectiu de Benedito és apartar l'actual directiva que presideix Bartomeu. "La via més ràpida seria que dimiteixin, i ens estalviaríem tot això. Però com que no crec que ho facin, presentarem la moció". Per això, la moció serà "contra tota la directiva".

La logística de la moció

L'excandidat calcula que necessita unes 16.500 signatures per tirar endavant la moció de censura. Però el principal problema és que només disposa de 15 dies hàbils per aconseguir-les. És per aquest motiu que Benedito ha posat en marxa una web (votdecensura2017.cat) i un telèfon de contacte (931 730 003). Amb el lema 'Els socis decidim', el 'modus operandi' de la moció de censura consisteix a buscar primer els possibles suports dels socis –que es poden apuntar via web o per telèfon– i, un cop tingui "certa garantia" que la moció pot tenir èxit, anar al club per demanar la documentació.

"16.500 signatures en quinze dies implica recollir-ne entre 1.100 i 1.200 per dia. I si no te les venen a portar, això implica una logística de 200 vehicles i unes 250 persones molt ben coordinades... sé que és difícil, però intueixo que aquest estiu hi haurà vot de censura. Hi ha molt malestar entre els socis", ha argumentat Benedito.

Per aquest motiu, el vot de censura encara no té una data d'inici, més enllà de la declaració d'intencions de l'excandidat. Tot i així, Benedito creu que tindrà una resposta més concreta d'aquí a uns 15 dies i ja sabrà si pot iniciar el procés o no. "Si veig que en dues setmanes només he aconseguit 500 suports... Però soc optimista i crec que tirarà endavant", ha insistit. De fet, l'equip de l'excandidat ha explicat que en aquest mateix dia de la presentació, ja s'han recollit més de 300 adhesions de suport. Tot i que no ha donat una data concreta, s'especula que la votació, si tira endavant, serà al juliol.

Benedito ha explicat que és ell qui paga de la seva butxaca la moció (el cost aproximat és d'entre 20.000 i 30.000 euros), i ha afegit que es va posar en contacte amb l'expresident Joan Laporta i l'exdirectiu Toni Freixa (ambdós, candidats a les eleccions del 2015) per comunicar-los la intenció d'engegar la moció de censura. Benedito, però, no ha desvelat la resposta dels excandidats i els ha emplaçat que siguin ells mateixos els qui expliquin la seva postura.

"Per què ho faig? Perquè molta gent se m'ha acostat pel carrer per fer-me veure la gravetat de la situació. I em consta que als excandidats (Freixa i Laporta) els ha passat el mateix". assegura Benedito, que fa uns dies havia dit que no es veia amb força de tirar endavant la moció, però que ara fa el pas "per la gravetat de la situació".

A més dels excandidats, l'equip de Benedito confia que podrà rebre el suport d'altres moviments barcelonistes, com ara el de Manifest Blaugrana.

stats